Hızlandırılmış Ekmekçilik Programı (10 gün)
ekmekgenel12.06.201526417

Eğitim Süresi:

8 Ocak – 20 Ocak 2018
10 gün – 60 saat

ÖzÜ Burslu: 10.000 TL

  • Ekmek yapımı ile ilgili mayalama yöntemleri ve üretim süreçleri gibi temel teoriler ve kavramlar
  • Un teknolojisi, buğday ve maya gibi malzemelerin işlevlerinin tartışılması
  • Pişirme süreçleri hakkında detaylı açıklamalar
  • Uygulamalı sağlık ve güvenlik
  • Mayalanmış buğday hamurları
  • Buğdaysız ekmekler
  • Geleneksel Fransız ekmekleri baget, baharatlı ekmek, “fougasse”
  • ‘Fendu’, ‘tordu’, ‘tabatière’, ‘auvergnat’, ‘fleur’, ‘couronne Bordelaise’ and ‘pain d’Aix’ gibi klasik şekil verme teknikleri
  • Rustik Fransız ekmek yapımı, köy ekmeği, çavdar ekmeği
  • Ön mayalama ve üretimdeki kullanımı
  • Rustik ekşi mayalı ekmekler
  • Ekşi mayaların yetiştirilmesi
  • Focaccia, pita, lavaş, calzone gibi uluslararası ekmekler
  • Brioche vb zenginleştirimiş ekmekler
  • Viennoiserie gibi katmanlı mayalı hamurlar
  • Panettone ve Kugelhopf gibi özel yapım ekmekler
  • ‘Pâte morte’, ‘Pain surprise’ gibi dekoratif ekmekler gösterilecektir.

Uzun Dönem Sertifika Programları

Kış Dönemi : 12 Şubat – 27 Nisan 2018

Temel Mutfak Eğitimi: 11 hafta, 3 gün/haftada Toplam: 18 saat/haftada

Temel Pastacılık Eğitimi: 11 hafta, 2 gün/haftada  Toplam: 12 saat/haftada

 

 

 

Profesyonel Mutfak Programı
akdeniz uclemesi

Temel Seviye Mutfak 
(Certificat de Cuisine de Base)

  • Aşçılık terimleri ve tanımları
  • Güvenli bıçak kullanma ve temel kesimler
  • Yemek hazırlama ve sunum becerileri
  • Klasik Fransız Teknikleri
  • Etler, soslar, kıyma ve hamurlar
  • Klasik pişirme yöntemleri
  • Eti uygun ürünle eşleştirme

Orta Seviye Mutfak 
(Certificat de Cuisine Intermediare)

  • Malzemelerin menşeleri  ve bölgesel mutfakların etkileri
  • Mutfak becerilerini mükemmelleştirme
  • İleri teknik kesimler ve sunum
  • Baharat, aroma ve lezzetlerin önemi
  • Tabak  sunum teknikleri

Üstün Seviye Mutfak 
(Certificat de Cuisine de Superieure)

  • Mutfakta hassas ölçüler ve etkinlik
  • Pratik teknikler ve yöntemler
  • Yüksek kaliteli ve lüks ürünlerle tarif oluşturma
  • Klasik “üstün nitelikli yemekler” ve modern menü planlama
  • Tabak sunumu ve dekorasyonu
  • Genişletilmiş kişisel yaratıcılık ve disiplin
Temel Seviye

Mutfak Sertifikası

Orta Seviye

Mutfak Sertifikası

Üstün Seviye

Mutfak Sertifikası

Diplôme de

Cuisine

11 Hafta / 180 Saat 11 Hafta / 180 Saat 11 Hafta / 180 Saat 33 Hafta
Öğrenim Ücreti: 32.700 TL Öğrenim Ücreti: 28.800 TL Öğrenim Ücreti: 31.700 TL Öğrenim Ücreti: 84.900 TL
ÖzÜ Burslu: 18.900 TL ÖzÜ Burslu: 17.900 TL ÖzÜ Burslu: 18.900 TL ÖzÜ Burslu: 52.400 TL

*Detaylı Başvuru Formunda yer alan “Niyet Mektubu” bölümünü, burs talebi sebeplerini belirterek dolduran ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar, Kabul Komitesi tarafından ÖzÜ Burs programı kapsamında burslu kategorisinden değerlendirilebilecektir.

Profesyonel Pastacılık Programı
pasta212.06.201526507

Temel Seviye Pastacılık
(Certificat de Patisserie de Base)

  • Pastacılığa giriş
  • Temel Hamurlar
  • Temel krema ve dolgular
  • Klasik kek ve tartlar
  • Temel süsleme
  • Kaplama ve glasaj
  • Temel Fransız Pastacılık terminolojisi
  • Çikolataya giriş

Orta Seviye Pastacılık
(Certificat de Patisserie Intermediare)

  • Sanatsal süsleme becerileri
  • Tatlılar ve pötifurlar – klasik ve modern
  • Ekmek pişirmeye giriş
  • Bavaryen kremaları ve musları
  • Karamel ve nugatin
  • Çikolata çalışmaları: Elle sertleştirme ve daldırma

Üstün Seviye Pastacılık
(Certificat de Patisserie de Superieure)

  • Süsleme ve sunuma vurgu
  • Lezzet, aroma ve baharatların ayrıntılı çalışılması
  • Çikolata şekillendirme ve çikolata sunum parçaları
  • Şekerleme çalışmaları
Temel Seviye

Pastacılık Sertifikası

Orta Seviye

Pastacılık Sertifikası

Üstün Seviye

Pastacılık Sertifikası

Diplôme

de Patisserie

11 Hafta / 120 Saat 11 Hafta / 120 Saat 11 Hafta / 120 Saat 33 Hafta
Öğrenim Ücreti: 29.200 TL Öğrenim Ücreti: 24.900 TL Öğrenim Ücreti: 27.800 TL Öğrenim Ücreti: 75.200 TL
ÖzÜ Burslu: 16.900 TL ÖzÜ Burslu: 15.900 TL ÖzÜ Burslu: 16.900 TL ÖzÜ Burslu: 45.400 TL

*Detaylı Başvuru Formunda yer alan “Niyet Mektubu” bölümünü, burs talebi sebeplerini belirterek dolduran ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar, Kabul Komitesi tarafından ÖzÜ Burs programı kapsamında burslu kategorisinden değerlendirilebilecektir.

 

Grand Diplôme

 

Eğitim Süresi

 

Öğretim Ücreti

 

ÖzÜ Burslu

Diplôme de Cuisine + Diplôme de Patisserie 33 Hafta 151.800 TL 91.900 TL

*Detaylı Başvuru Formunda yer alan “Niyet Mektubu” bölümünü dolduran adaylar, ÖzÜ Burs programı için değerlendirilecektir.

Detaylı bilgi için 0216 444 4 698 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

*Özü Burslu Ücrete bıçak ve mutfak ekipman setleri ve aşçı kıyafetleri dahil değildir.

Ödeme Kolaylıkları
*Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası  WORLD kredi kartları için 4 Taksit
*Finansbank kredi kartları için 4 Taksit
*Bonus özelliği taşıyan kartlara 4 Taksit

Fibabanka Kredili Mevduat Hesabı 

Fibabanka’nın Le Cordon Bleu Uzun Dönem Eğitim Programları için çıkarmış olduğu KMH, 1 peşin + 7 taksit ödeme imkanlarıyla

İletişim için: Fibabanka Özyeğin Üniversitesi Şubesi 0 216 525 50 00

Mavi Kurdele Kredisi
Fibabanka Özyeğin Üniversitesi Şubesi Mavi Kurdele Kredisi 12 ve 24 aylık kredi imkanlarıyla
İletişim için: Fibabanka Özyeğin Üniversitesi Şubesi 0 216 525 50 00