Maksut Akşar
Neolokal, İşletmeci Şef

Mutfağımızın parlak geleceğini sırtlayacak iyi birer aşçı olabilmek için gereken şey, geleneklerimizi doğru tanımlayıp bunu dünya mutfakları ile harmanlayabilme becerisine sahip olmak. Bunu yapabilmenin en iyi yolu ise, doğru malzeme bilgisi ve teknik donanım. Le Cordon Bleu'nün tam da bu noktada öğrencilerine en temel ve sağlam bilgiyi vererek, öğrencilerine geleceğin iyi birer aşçısı olmaya doğru büyük bir adım attırdığını düşünüyorum. Her aşçının ufkunu geliştirebilmesi için dünyadaki mutfak akımlarını doğru takip edip öğrendikleri teknikleri çalıştıkları mutfak ne olursa olsun en iyi şekilde kullanabilmeleri gerekiyor. Bu yüzden köklü bir eğitim geçmişi olan Le Cordon Bleu'nün aşçı adaylarına sunulan en iyi fırsat olduğuna inanıyorum.