Marc Pauquet
Eğitmen Şef

Marc Pauquet, Eupen, Belçika’da gastronomi ile iç içe olan bir ailede dünyaya gelmiştir. Henüz küçük bir çocukken babasından pralinlerin nasıl çikolataya batırıldığını öğrenmiş ve çikolataya olan tutkusu tüm profesyonel yaşantısı boyunca devam etmiştir.

Marc Pauquet profesyonel eğitimine Belçika, Raeren’in önde gelen işletmelerden biri olan ‘‘Lady Pralines’’ ve Almanya, Aachen’de bulunan “Café Strauch” ‘da başlamış ve bununla birlikte formasyonunu meslek okullarının çeşitli kurslarına katılarak Profesyonel Lisans eğitimini Pasta ve Ekmekçilik Sanatı (Meisterbrief) üzerine tamamlamıştır. 

Chef Marc kariyerine ‘‘Rathauskonditorei” isimli, müşterileri arasında bürokratlar ve Belçika Kraliyet Ailesi de olan küçük café & pastane dükkanında başlamış, dünyayı dolaşarak bir yandan becerilerini geliştirme imkanına sahip olup aynı zamanda hayatının macerasını deneyimlediği **** yıldızlı MS Arkona yolcu gemisinin Executive Pastry Chef pozisyonunda devam etmiştir. Ardından İsviçre ve Avusturya’da bulunan Robinson Club’larda yeni deneyimler kazanmış ve 1997’de Türkiye’de yer alan Divan Pastaneleri bünyesine katılmıştır. 2001 yılında Swissotel The Bosphorus’ta Executive Pastry Chef görevini üstlenmiştir.

Ocak 2005’te Divan grubunda Kurumsal Pasta Şefi ve Pasta Üretimi Yöneticiliği pozisyonunu kabul etmiş ve kurum için Moskova’da yarı pişmiş ekmek ve pasta çeşitleri üretim tesislerinin açılışını yapmıştır. ‘‘In Bakery’’ markasını hayata geçirerek yeni gurme lezzetler ortaya çıkartmış aynı zamanda Divan Patisserie konsepti için yeni bir çikolata - şekerleme koleksiyonunu hazırlamıştır.

Marc Pauquet; 2011 – 2019 yılları arasında dünyanın önde gelen çikolata ve kakao üreticisi Barry Callebaut firmasında; Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarından sorumlu Teknik Danışman görevini üstlenmiştir. Chef Marc aynı grup için 2014’te “Chocolate Academy” (Çikolata Akademisi) eğitim merkezini kurmuştur.

2019’da Le Cordon Bleu Istanbul ailesine Eğitmen Şef olarak katılan Marc Pauquet, olağanüstü teknik ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşmaktadır.