Paskalya Atölyesi

Le Cordon Bleu İstanbul; pastacılık ve mutfak tekniklerini öğrenmeye hevesli gastronomi tutkunları için pastacılığın büyülü kapılarını aralıyor.

 Le Cordon Bleu Master Şefleri çikolata severlerle kalıplama, temperleme, dolgu yapımı gibi özel teknikleri tüm incelikleriyle paylaşıyor. Bu programda katılımcılar pralin bonbon kalıplama, ganaj ve caramel yapımı, paskalya temalı çikolataların yapımı gibi çikolata sanatının seçkin örneklerinin yapımını, püf noktaları ile beraber öğrenecekler.

Ders içerikleri:

Kakaodan çikolataya

  • Ön kristalleştirme ve çikolatanın temperlenmesi
  • Paskalya yumurtası çikolatasının kalıplaması
  • Pralin bonbonların kalıplaması
  • Aromalı ganaj ve fındık dolgusu yapımı
  • ‘‘Boule creuse’’ trüf yapımı ve süsleme
  • Karamelli ‘‘Snobinette’’