Çikolata Yapım Atölyesi
22 Haziran 2019, Cumartesi 10.30 - 17.00

Le Cordon Bleu İstanbul; pastacılık ve mutfak tekniklerini öğrenmeye hevesli gastronomi tutkunları için pastacılığın büyülü kapılarını aralıyor. 

Le Cordon Bleu Master Şefleri çikolata severlerle kalıplama, temperleme, şekillendirme, dolgu yapımı gibi özel teknikleri tüm incelikleriyle paylaşıyor. Bu programda katılımcılar ön kristalleştirme teknikleri ve çikolata temperleme, trüf yapımı, mendiant – beggar ve rocher çikolata yapımı, iç doldulu ve batırılmış çikolata yapımını detaylarıyla öğrenecekler.

Ders içerikleri:

  • Ön kristalleştirme ve Temperleme Teknikleri
  • Kalıplama
  • Trüf Çeşitleri
  • Mendiant Çeşitleri
  • Rocher Çeşitleri
  • Antepfıstıklı Marzipan
  • Pralin Dolgulu Kalıp Çikolata
  • Batırma Çikolata
  • Tamamlama