Çikolata ve Şekerleme
Programı
blank.png

Çikolata ve Şekerlemeye Giriş, Le Cordon Bleu’de Çikolata Uzmanından çikolata üzerine geniş yelpazede beceri elde etmek isteyenler için mükemmel bir yoğunlaştırılmış kurs. Temperleme sanatını keşfedin ve sektörde önemli bir yeri olan geleneksel ve modern teknikleri öğrenin.

Le Cordon Bleu’nün Uzman Şefleri önderliğinde size çikolatanın sırlarını, tariflerini ve tekniklerini öğretmek için tasarlanmış bu program 10 günlük 60 saati kapsıyor. Çikolata ve Şekerleme Programı, 2 modülden oluşmaktadır.

Yoğunlaştırılmış Çikolata ve Şekerleme Program İçeriği 

  • Çikolata Hakkında
  • Çekirdekten Çikolataya
  • Çikolata Temperleme Teknikleri
  • Ön Kristalleştirme Yöntemleri
  • Kalıplanmış ve Elle Daldırılmış Çikolatalar
  • Kesilmiş Pralinler
  • Sıkılmış Pralinler
  • Renklendirilmiş Kakao Yağı ile Spreyleme
  • Doku ve Transfer Kağıdı Kullanımı
  • Ev Yapımı Nuga, Pralin, Marzipan ve Karamel
  • Pektinle Yapılmış Jöleler ve “Pate de Fruits” Meyveli Lokum
  • Ürün Raf Ömrü
  • Çikolata Ezmesi ve Reçeller
  • Temperleme Makineleriyle Çalışma

MODÜL 1  (5 Gün / 30 saat)

Le Cordon Bleu imzalı Çikolata ve Şekerleme Programı Modül 1 ile çikolata teorisini öğrenin ve bireysel olarak kalıplanmış ve batırılmış çikolatalar yaratın.

Bu derslerde çeşitli tatlarda bireysel olarak çikolatalar ve pralinler yapın.

Le Cordon Bleu İstanbul uzmanlarının gözetiminde, çikolata teorisine dair bilgiler edinin ve aynı zamanda kalıplanmış ve kaplanmış çikolatalar yaratmak için temel teknikleri öğrenin.

Aile ve arkadaşlarınızla tadını çıkarmak üzere yarattıklarınızdan seçerek eve götürebileceksiniz.

Modül 1 - Program İçerikleri

o Çikolata temperleme teknikleri

o Ön-kristalizasyon yöntemleri

o Kalıplanmış ve batırılmış çikolatalar

o Kesme pralinler

o Sıkma dolgular

o Çikolata teorisi

o İlginç tat kombinasyonları ve dokuları

o Evde veya ticari olarak kullanılabilecek teknikler ve tarifler

Başlama Tarihi: 3 Şubat 2020
Bitiş Tarihi: 8 Şubat 2020
Öğrenim Ücreti: 8.000 TL
Burslu: 4.500 TL