blank.png
Pastacılık

Dünyanın en iyi restoranlarında ve pastanelerinde sunulan klasik ve modern tatlıları yaratmak için kullanılan kabul görmüş teknikleri öğrenip, yaratıcılık becerilerinizi geliştirerek, pastacılık sanatında uzmanlaşmak için hazırlanmış bir programdır.

Her biri günde 6 saat, haftada 2 gün ve toplamda 120 saat olan Temel, Orta ve Üstün Pastacılık seviyelerini tamamlayan öğrencilere “Diplôme de Pâtisserie” belgesi verilir.

Temel Seviye Pastacılık Sertifikası

  1. Temel pasta hazırlama ve hamur işi tekniklerinin sergilenmesi.
    • Bıçak becerileri
    • Basit şeker pişirme teknikleri
    • Tuzlu ve tatlı tart hamuru hazırlama tekniği
    • Viennoiserie gibi katmanlı hamurlar
    • Temel pasta hamurları
    • Basit ekmekler
    • Tek kişilik pasta (pötifur) yapımı becerileri
    • Temel antreme (entremet) tarifleri
    • Krema ile pasta süsleme teknikleri
  2. Temel Fransız mutfak terimleri
  3. Gıda ve güvenlik kuralları

Orta Seviye Pastacılık Sertifikası

  1. Öğrenilmiş olan bütün temel tekniklerin uygulamaya geçirilmesi ve bunların ileri düzey pastacılık ve hamur işi tekniklerinde sergilenmesi.
    • Temel pasta süsleme
    • Şeker süsleme çalışmalarına giriş
    • Kruvasan, Briyoş gibi Viyana Çörekleri ’ne giriş
    • Klasik Fransız antremeleri (entremet)
    • Sıcak ve soğuk tatlı çeşitlerine giriş
    • Fransız usulü ekmek yapım teknikleri
    • Çikolatadan orta süsü yapma becerileri
    • Çikolata ile pasta süsleme teknikleri
    • Çikolata becerilerinin geliştirilmesi
    • Temperleme tekniği
  2. Fransız mutfak terimlerinin pekiştirilmesi
  3. Gıda, sağlık güvenliği ve hijyen kurallarına uyum

Üstün Seviye Pastacılık Sertifikası

  1. İleri düzey uluslararası pastacılık teknikleri ve şekerleme yapımı yöntemlerinde ustalık kazanma.
    • Tatlı tabağı hazırlamada ustalık kazanma
    • Süsleme ve sunum
    • Antreme tasarımı ve süslemesi
    • Modern tatlılar
    • Şekerleme ve kalıp çikolata
    • Uluslararası ekmek yapım teknikleri
    • Dökme şeker heykeli yapım teknikleri, dökme, çekme, kalıp çıkarma, boyama ve şişirme teknikleri
    • Mevsim ve piyasanın pastacılık ürünleri üzerindeki etkileri
  2. Gıda güvenliği ve hijyen kurallarının yerine getirilmesi
Temel Seviye
Pastacılık Sertifikası
Orta Seviye
Pastacılık Sertifikası
Üstün Seviye
Pastacılık Sertifikası
Diplôme de
Pâtisserie
11 Hafta / 120 Saat 11 Hafta / 120 Saat 11 Hafta / 120 Saat 33 Hafta
Öğrenim Ücreti: 250.000 TL Öğrenim Ücreti: 214.500 TL Öğrenim Ücreti: 235.000 TL Öğrenim Ücreti: 630.500 TL
Burslu: 130.000 TL Burslu: 117.000 TL Burslu: 128.500 TL Burslu: 350.000 TL
UZUN DÖNEM PROGRAMLAR / YENİ DÖNEM

Bahar Dönemi: 13 Mayıs - 02 Ağustos 2024 (10 Mayıs 2024 Oryantasyon & Hijyen Eğitimi)

Yaz Dönemi: 05 Ağustos – 06 Eylül 2024 (02 Ağustos 2024 Oryantasyon & Hijyen Eğitimi)
(Sadece Yoğunlaştırılmış Temel Seviye Mutfak ve Pastacılık Eğitimleri Açılır.)


*Temel Seviye Eğitim başlangıç tarihleridir.