Yoğunlaştırılmış Ekmekçilik
Programı
blank.png

Ekmekçiliğin tüm inceliklerini, reçete ve tekniklerini Le Cordon Bleu Master Şeflerinden öğreneceğiniz 10 günlük, 60 saatten oluşan bir eğitim programı.

  • Ekmek yapımı ile ilgili mayalama yöntemleri ve üretim süreçleri gibi temel teoriler ve kavramlar
  • Un teknolojisi, buğday ve maya gibi malzemelerin işlevlerinin tartışılması
  • Pişirme süreçleri hakkında detaylı açıklamalar
  • Geleneksel Fransız ekmekleri yapımı; fougasse, fendu vb.
  • Klasik şekil verme teknikleri; couronne, Bordelaise,pain d’Aix vb.
  • Rustik Fransız ekmek yapımı, çavdar ekmeği, ekşi mayalı ekmekler
  • Uluslararası ekmek yapımı; focaccia, pizza, scones vb.
  • Zenginleştirilmiş ekmek yapımı; brioche vb.
  • Katmanlı mayalı hamurlar
  • Özel yapım ekmekler; kugelhopf vb.
  • Glutensiz ve kepekli ekmek yapımı
  • Uygulamalı sağlık ve güvenlik
Hafta/Saat Öğrenim Ücreti ÖzÜ Burslu
10 Hafta / 60 Saat 10.000TL 7,000TL