Gamze Baş
“World Chocolate Masters” yarışması 3.sü

Le Cordon Bleu Londra hayatımı şekillendiren önemli bir değer. Okulum ve beraber çalıştığım eğitmen şefler bana teknik bilginin yanında, sanatsal bakış açısına ve geleceği görebilecek vizyona sahip olmanın da önemini gösterdiler. Diploma eğitimim sırasında ve sonrasında Londra ve Manchester'da pastane ve beş yıldızlı otel mutfaklarında farklı kademelerde çalıştım. Le Cordon Bleu’deki şeflerim Pascal Ciadella ve Christophe Bidault’tan da etkilenerek çikolata ve şeker üzerine uzmanlaşmayı tercih ettim. World Chocolate Masters, Doğu Avrupa’da 2011’de 3.lük ve “en iyi çikolata” ödüllerini kazandım. Farklı sektörler ve markalar için “Yenilebilir Sanat” (edible art) yaklaşımıyla, içine çikolata-şeker, teknoloji ve sanatı dâhil ettiğim, çalışmalarıma devam ediyorum.