Şevin Sontur Özcan
Salé & Sucré, İşletmeci Şef

Le Cordon Bleu Paris’ten 2008’de Pastacılık diploması ile mezun oldum. Çocukluğumdan beri heves duyduğum çikolata dünyasının kapılarını Le Cordon Bleu ile aralama şansı buldum. O güne kadar profesyonel bir mutfakta bulunmamanın vermiş olduğu tedirginlik, uzman şeflerden aldığım eğitim sayesinde özgüvene dönüştü. Saygın şeflerin kullandığı teknikleri köklü bir okulda öğrenmek ise donanımlı ve bilinçli adımlar atmamı sağladı. Eğitimim sonrasında, Le Cordon Bleu’nün de desteği ile La Maison du Chocolat'nın eski şeflerinden Michel Chaudun'ün atölyesinde çalışma fırsatı yakaladım. Le Cordon Bleu’nün verdiği kapsamlı eğitimi Michel Chaudun'den aldığım kalite, iş disiplini ve doğru tekniklerin kullanılması gibi yetkinlikler ile birleştirerek kendimi geliştirdim. Türkiye'ye dönüp Le Cordon Bleu İstanbul'da bir süre çalışarak birikimlerimi pekiştirdikten sonra Le Cordon Bleu İstanbul mezunu Nilay Baş ile birlikte "Salé & Sucré" isimli butik catering markasını kurduk. 2017'den bu yana Le Cordon Bleu’nün bizlere verdiği yüksek standartlardaki eğitimi pratiğe dökerek kaliteli ve yenilikçi lezzetler yaratmaya devam ediyoruz.