blank.png
Çikolata ve Şekerleme
Programı

Çikolata ve Şekerleme Programı, çikolata üzerine geniş yelpazede beceri elde etmek isteyenler için mükemmel bir yoğunlaştırılmış kurs.

Le Cordon Bleu Çikolata uzmanlarının rehberliğinde kakao ve çikolata dünyasında bir yolculuğa çıkacaksınız. Uzman eğitimle çikolatanın yapımı, kökeni, kullanımı ve çikolatanın kompleks tat ve dokusunu anlamak için nasıl tadılması gerektiğini detaylarıyla öğreneceksiniz. Kakao çekirdeklerinden kendi çikolatanızı, fındık ve badem ezmeler ve pralinler yaratacaksınız. Uzman rehberlik altında çikolata kaplama ve kalıplama alanındaki en son trendleri keşfedeceksiniz. Kurs içeriğinde çeşitli modern ganaj dolguları, yumuşak nuga, sert karamel, pektinle sabitlenmiş jöleler (meyve lokumları) yer alacaktır. Renkli kakao yağı spreylemeyi ve katmanlı dolgu sanatını keşfedeceksiniz.

Le Cordon Bleu’nün Eğitmen Şefleri önderliğinde size çikolatanın sırlarını, tariflerini ve tekniklerini öğretmek için tasarlanmış bu program 10 günlük 60 saati kapsayacak şekilde 2 haftalık eğitimden oluşmaktadır. 

Program İçerikleri

  • Çekirdekten çikolataya
  • Çikolata teorisi
  • Çikolata tadımı
  • Kendi yapacağınız ‘’çekirdekten çikolataya’’
  • Kendi yapımınız olan fındık, badem, antep fıstığı ezmeleri, pralinler
  • Ön-kristalizasyon metotları ve çikolata temperleme teknikleri
  • Elle kalıplanmış ve elle batırılmış bonbon çikolatalar
  • Kesilmiş pralinler ve sıkma dolgular
  • Ganaj ve trüf dolguları
  • Renkli kakao yağı spreyleme, doku ve transfer kağıdı kullanımı
  • Raf ömrünü uzatma ve su aktivitesini azaltma yöntemleri
  • Kalıplanmış ve kaplanmış çikolata yapımı için makine kullanımı
  • Nuga, karamel, ve pektinle sabitlenmiş jöleler
  • Karamelize bonbonlar
  • Ezme ve reçeller

Ders süresince krema ve su bazlı ganajları tatlandırmayı ve mükemmelleştirmeyi öğreneceksiniz. Ardından, elle yuvarlanmış trüfler, temperlenmiş çikolata ile trüf kaplama ve süsleme tekniklerini göreceksiniz.

Aile ve arkadaşlarınızla keyfini çıkarmak için kendi yapımınız olan ürünlerden bir seçkiyi yanınızda götüreceksiniz.

Çikolata ve Şekerleme Programı (10 Gün / 60 saat)

Program Tarihi:  6 - 17 Şubat 2023

Öğrenim Ücreti (2022): 52.500 TL
Burslu (2022): 29.500 TL

Ön Kayıt Ödemesi (2022): 1.500 TL

Başvuru Formu