blank.png
Çikolata ve Şekerleme
Programı

Çikolata ve Şekerleme Programı, çikolata üzerine geniş yelpazede beceri elde etmek isteyenler için mükemmel bir yoğunlaştırılmış kurs.

Le Cordon Bleu çikolata uzmanları rehberliğinde, çikolatanın tarihinden, profesyonel standartlarda çikolatalar yaratmaya ve süslemeye kadar her şeyi kapsayan bu programda; çikolata dünyasında bir tura çıkacaksınız. Çikolata ve Şekerleme Programında temperleme, krema ve su bazlı ganajlar, kalıplama, mükemmel trüfleri yuvarlama, elle kaplama, kabuklama, süsleme teknikleri, barlar ve tabletler, katmanlama ve karameli mükemmelleştirmeyi keşfedeceksiniz.

Le Cordon Bleu’nün Eğitmen Şefleri önderliğinde size çikolatanın sırlarını, tariflerini ve tekniklerini öğretmek için tasarlanmış bu program 10 günlük 60 saati kapsıyor. Çikolata ve Şekerleme Programı, 2 modülden oluşmaktadır.

MODÜL 1  (5 Gün / 30 saat)

Le Cordon Bleu imzalı Çikolata ve Şekerleme Programı Modül 1'de teorik çikolata bilgisi, çekirdekten kendi çikolatanızı yaratma, kendi fındık ve badem ezmenizi ve pralinlerinizi hazırlama, ayrı kalıplanmış ve elle batırılmış çikolatalar yapmayı öğreneceksiniz.

Le Cordon Bleu İstanbul’un uzmanlığı altında çikolatanın nasıl yapıldığı, kökeni, kullanımı ve çikolatanın kompleks tat ve dokusunu anlamak için nasıl tadılması gerektiğini detaylarıyla öğreneceksiniz.

Modül 1 - Program İçerikleri

  • Çekirdekten çikolataya
  • Çikolata teorisi
  • Çikolata nasıl tadılır?
  • Kendi yapacağınız ‘’çekirdekten çikolataya’’
  • Ön-kristalizasyon teknikleri
  • Elle kalıplanmış ve elle batırılmış çikolata bonbonlar
  • Kendi fındık, badem, antep fıstığı ezmesi, pralin hazırlığınız
  • Karamelize bonbonlar
  • Ezmeler ve reçeller

Modül 1 (5 Gün / 30 saat)

Başlama Tarihi: 13 Aralık - 17 Aralık 2021
Öğrenim Ücreti (2021): 17.500 TL
Burslu (2021): 11.000 TL

 

MODÜL 2  (5 Gün / 30 saat)

Çikolata üzerine en teknik programımız olan Çikolatalar ve Pralinler Modül II ile çikolata ile ilgili bilgi ve becerilerinizi geliştirin. Bu 5 günlük yoğun eğitim devamlı değişen bir dizi reçete içerir.

Le Cordon Bleu İstanbul uzman rehberliğinde, kaplanmış ve kalıplanmış çikolatalardaki en son trend ve teknikleri keşfedeceksiniz. Bu program, modern ganaj dolguları, yumuşak nuga, sert karamel, pektinli jöleler (pate de fruits) seçkilerini içinde barındırır. Kakao yağı renkleri spreylemeyi ve katmanlı dolgu sanatını keşfedin. Kendi pralin seçkinizi hazırlayın ve en yaratıcı ve alışılmadık tat birleşimlerini deneyin!

Modül 2 - Program İçerikleri

  • Ön-kristalizasyon ve çikolata temperleme teknikleri
  • Kesilmiş pralinler ve sıkma dolgular
  • Ganaj ve trüf dolguları
  • Çikolata bar ve tabletleri
  • Renkli kakao yağı ile spreyleme
  • Doku ve transfer kağıtları kullanımı
  • Raf ömrü ve su aktivitesi
  • Kalıplanmış ve kaplanmış çikolatalar için makinelerle çalışma
  • Nuga, karameller ve pektinli jöleler
  • İlginç tat birleşimleri ve dokular
  • Ev ve endüstriyel kullanım için teknik ve reçeteler

Modül 2 (5 Gün / 30 saat)

Başlama Tarihi: 20 Aralık - 24 Aralık 2021
Öğrenim Ücreti (2021): 17.500 TL
Burslu (2021): 11.000 TL

Bu ders süresince krema ve su bazlı ganajları aromalandırmayı ve mükemmelleştirmeyi öğreneceksiniz. Ardından el yapımı trüfler, trüfleri temperlenmiş çikolata ile kaplama ve süsleme tekniklerini göreceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşmak için kendi ürünlerinizden bir seçki yaparak eve götüreceksiniz.

 

Modül 1 + Modül 2 (10 Gün / 60 saat)

Başlama Tarihi: Modül 1: 13 Aralık - 17 Aralık 2021 + Modül 2: 20 Aralık - 24 Aralık 2021
Öğrenim Ücreti (2021): 30.000 TL
Burslu (2021): 18.000 TL

Başvuru Formu