HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.
HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.

Yoğunlaştırılmış
Ekmekçilik

Ekmekçiliğin tüm inceliklerini, reçete ve tekniklerini Le Cordon Bleu Master Şeflerinden öğreneceğiniz 10 günlük, 60 saatten oluşan bir eğitim programı.

 
  • Ekmek yapımı ile ilgili mayalama yöntemleri ve üretim süreçleri gibi temel teoriler ve kavramlar
  • Un teknolojisi, buğday ve maya gibi malzemelerin işlevlerinin tartışılması
  • Pişirme süreçleri hakkında detaylı açıklamalar
  • Geleneksel Fransız ekmekleri yapımı; Fougasse, Geleneksel Baget
  • Klasik şekil verme teknikleri; Couronne, Bordelaise, Pain d’Aix vb.
  • Rustik Fransız ekmek yapımı; çavdar ekmeği, ekşi mayalı ekmekler
  • Uluslararası ekmek yapımı; Focaccia, Ciabatta, Scones, Grissini, Stollen, Pumpernikel vb.
  • Viennoiserie; Brioche, Kugelhopf, Kruvasan, Danish, Donut
  • Yerli ekmek yapımı; Pastane Pidesi, Lavaş, Tahıllı Poğaça, Tereyağlı Simit
  • Glutensiz ve kepekli ekmek yapımı
  • Uygulamalı sağlık ve güvenlik
*Eğitim süresince görülecek reçeteler 2li gruplar halinde yapılmaktadır.
Hafta/Saat Öğrenim Ücreti Burslu
10 Gün / 60 Saat 150.000 TL 112.500 TL
Ön Kayıt Ödemesi
10.000 TL
Yeni Dönem
Yeni Dönem Tarihleri Duyurulacaktır.
Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. No:33 Çekmeköy/İstanbul
Tel: +90 216 564 9398
E-Posta: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr
Copyright © Le Cordon Bleu, 2024
Bize Ulaşın
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.