HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.
HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.
HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.

Gastronomi
Trendleri 2025

LE CORDON BLEU,

2025 GASTRONOMİ TRENDLERİNİ,

“GELECEĞE TAŞIYANLAR”IN

PARILTISIYLA TATLANDIRDI

Fransız Sarayı’ndaki buluşmaya, Le Cordon Bleu’den mezun olan ünlü şefler, sektörün kanaat önderleri ve basın mensupları katıldı. Katılımcılar, bu yılın teması olan “Geleceğe Taşıyanlar” ışığında, 2025 Gastronomi Trendleri üzerine bilgi ve görüşlerini paylaştılar.

7. Gastronomi Trendleri Buluşması

Şeyda Tomruk, “2015-2017 yılları arasında Le Cordon Bleu’de geçirdiğim öğrenim süreci, bu mesleği tutkuyla icra etme kararımın en önemli adımıydı. Mutfak sanatlarının temellerini böyle köklü bir kurumda öğrenmek, benim için eşsiz bir fırsattı. Zorlu ama bir o kadar da ilham verici bu eğitim, bugün attığım her adımda yanımda taşıdığım güçlü bir temel sağladı. Le Cordon Bleu programını bitirdiğim andan itibaren artık hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annemin başlattığı bu serüvenin bayrağını ikinci kuşak olarak devraldık ve mimar kimliğim ile pastacılığın ne sadece tasarım ne de sadece lezzetten ibaret olmadığının bilincinde markayı daha ileriye götürmeyi hedefledim. Le Cordon Bleu’den aldığım eğitim ve ailemin arkamdaki desteği ile işletmemizi çok daha iyi, çok daha ünlü bir hedefe götürmek için var gücümle çalışmaktayım.”

Doruk Turanlı, “Bugün gastronomi dünyasında sadece ne yediğimiz değil, neden ve nasıl yediğimiz de en az onun kadar önemli. Alışkanlıklar, beklentiler ve değerler hızla değişiyor; artık insanlar yalnızca yeni tatlar değil, bir fikir, bir duygu, bir hikaye deneyimlemek istiyor. Belki de gastronomideki en büyük dönüşüm, restoranların ne sunduğundan çok, nasıl hissettirdiğine dair beklentilerin artması oldu. ‘Geleceğe taşımak’ dediğimiz şey de tam olarak bu dönüşümü yakalayabilmek. Üç kuşaktır bu sektörde olan ailemin yıllar içinde oluşturduğu hüküm, Le Cordon Bleu’de aldığım eğitimle ve yeni dünyayı takip eden bakış açımla birleşti. Yalnızca lezzete değil, aynı zamanda anlatıya, kültüre ve duyguya odaklanmayı öğretti. Bugün elimdeki değerlere daha yakından bakabiliyor ve onları daha derin bir anlamla sunabiliyorsam, bunda
Le Cordon Bleu’nün katkısı büyük.”

Ladin Şekerci, “2020 yılında Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun oldum ve şu an Sevinç Pastanesi’nde üçüncü kuşak olarak üretimin başındayım. Günümüzde gastronomi, özellikle de pastacılık sektörü, hızlı ve sürekli bir dönüşüm içinde. Artık insanlar sadece lezzet aramıyor; yedikleri ürünlerin bir hikâyesi olmasını, duygulara dokunmasını, bir anlam taşımasını bekliyor. Le Cordon Bleu’den aldığım eğitim, bu dengeyi kurabilmem için bana eşsiz bir perspektif kazandırdı. Biz pastanemizde hem nostaljik ve geleneksel tatlarımıza sahip çıkıyor hem de değişime cesurca adım atıyoruz. Geçmişin köklü tatlarını korurken sürdürülebilirlik, yerli üreticiyle iş birliği ve malzemeye saygı gibi çağdaş değerleri mutfağımıza entegre ediyoruz. Bugün pastanemizde minimalist ama karakterli dokunuşlara, yenilikçi ama köklü tariflere yer veriyorsak bu vizyonun arkasında Le Cordon Bleu’nün katkısı azımsanamaz.”

Zeynep Özgüler, “Uzun yıllardır süregelen bir aile mirasını taşıyan Orkide Pastanesi’nde, köklü tariflerimizi korurken aynı zamanda geleceğe de hazırlanmak bizim için hep öncelikli oldu. Ben Orkide Pastanesi’nin beşinci nesliyim ve özellikle Le Cordon Bleu’de aldığım eğitim, bu mirası çağın dinamikleriyle birleştirmemde belirleyici bir rol oynadı. Aldığım eğitimle daha metodsal, daha kimyasal, daha pratik yöntemlerle, global pastacılık trendlerini daha yakından takip ederek ürünlerimizi çeşitlendirmeye özen gösteriyorum.
Gelenekten beslenen ama geleceğe dönük bir anlayışı kurumsal yapımıza entegre etmemizi sağlayan bu yaklaşımın temelinde Le Cordon Bleu’nun kattığı değerler yer alıyor.”

Ufuk Ügümü, “Le Cordon Bleu’de geçirdiğim eğitim süreci, mutfağa tekniğin yanı sıra düşünsel bir alan olarak da bakmamı sağladı. Öncelikle Madrid Le Cordon Bleu ile tanıştım ve ülkeme geldiğimde fark yaratabileceğimi düşündüğüm alanlara yöneldim.
Le Cordon Bleu’de eğitim alırken kruvasan alanına yoğunlaşan çok sevdiğim bir hocam vardı. 10 yaşından beri su böreği açmayı bildiğim için okuldan sonra hocama yardım ederek kruvasan yapmaya başladım. Ailemden aldığım mirası kendi vizyonum ve eğitimimle birleştirdim. Bu yolculukta tariflerin ardındaki kültürü, disiplini ve yaratıcı yaklaşımı öğrenmek mesleki yolculuğumda önemli bir kırılma noktasıydı. Bugün Le Cordon Bleu’de kazandığım çok katmanlı bakış açısının bir sonucu olarak ülkeme taşıdığım kruvasanlarla bir tabakta hem geçmişin izlerini hem de geleceğin izleklerini aynı andataşıyabildiğime inanıyorum. Mutfak bir duygu, bağ ve anlam kurma alanı. Bu perspektifle çalıştığım her üründe bir hikaye anlatmaya gayret ediyorum.”

“1985 yılında Le Cordon Bleu, azimli ve vizyoner bir kadın tarafından kuruldu; Marthe Distel…
Paris’te küçük bir atölye olarak başlayan bu yolculuk, döneminde, özellikle kadınlara ilk kez profosyonel şeflerden eğitim alabilmelerini sağlayan bir girişim olarak, mutfağa gönül verenlere, hayallerine ulaşmasını sağladı. Günümüzde ise Le Cordon Bleu,
Cointreau ailesi yönetiminde, 20den fazla ülkede 30dan fazla kurumda, mutfak sanatlarından otel yönetimine kadar mükemmeliyetin simgesi olarak görülüyor ve artık onbinlere, kendi gastronomi yolculuğunda ışık tutuyor.
Dünyada ve Türkiye’de bir çok köklü işletme, bir sonraki neslin daha iyi bir eğitim alması, markalarını yeni vizyonlara taşıması için kendisinden sonraki nesli Le Cordon Bleu’de eğitim almaya gönderdi, geleceklerini onun deneyimli eğitmen şeflerine emanet
etti. Nesiller boyu devam eden
Le Cordon Bleu, nesiller boyu devam eden işletmelerle, hep geleceğin daha güzel gelmesini hedefledi. Bu sene, tüm dünyada
Le Cordon Bleu’nün 130. Yıl dönümünü kutlarken; Fransız Sarayı’nın yine bu büyülü atmosferinde
yedincisini gerçekleştirdiğimiz “Gastronomi Trendleri Buluşması”nda bu olguya dikkat
çekmek için “Geleceğe Taşıyanlar” temasını seçtik.
Şeflerimiz, mezunlarımız ve tüm paydaşlarımızla, 130 yıllık, çok geniş bir aileyiz.”

Defne Ertan Tüysüzoğlu
Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. No:33 Çekmeköy/İstanbul

Phone: +90 216 564 9398

E-Mail: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr

Copyright © Le Cordon Bleu, 2024
Bize Ulaşın
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.