Çikolata ve Şekerleme Programı, çikolata üzerine geniş yelpazede beceri elde etmek isteyenler için mükemmel bir yoğunlaştırılmış kurs.
Le Cordon Bleu Çikolata uzmanlarının rehberliğinde kakao ve çikolata dünyasında bir yolculuğa çıkacaksınız. Uzman eğitimle çikolatanın yapımı, kökeni, kullanımı ve çikolatanın kompleks tat ve dokusunu anlamak için nasıl tadılması gerektiğini detaylarıyla öğreneceksiniz. Kakao çekirdeklerinden kendi çikolatanızı, fındık ve bademlerden pralinler yaratacaksınız. Kurs içeriğinde çeşitli modern ganaj dolguları, yumuşak nuga, sert karamel, pektinle sabitlenmiş jöleler (meyve lokumları) yer alacaktır. Renkli kakao yağı spreylemeyi ve katmanlı dolgu sanatını keşfedeceksiniz.
Le Cordon Bleu’nün Eğitmen Şefleri önderliğinde size çikolatanın sırlarını, tariflerini ve tekniklerini öğretmek için tasarlanmış bu program 10 günlük 60 saati kapsayacak şekilde 2 haftalık eğitimden oluşmaktadır.
Program İçerikleri
Ders süresince krema ve su bazlı ganajları tatlandırmayı ve mükemmelleştirmeyi öğreneceksiniz. Ardından, elle yuvarlanmış trüfler, temperlenmiş çikolata ile trüf kaplama ve süsleme tekniklerini göreceksiniz.
Aile ve arkadaşlarınızla keyfini çıkarmak için kendi yapımınız olan ürünlerden bir seçkiyi yanınızda götüreceksiniz.
Çikolata ve Şekerleme Programı (10 Gün / 60 saat)
Program Tarihi: Yeni Dönem Tarihleri Duyurulacaktır.
Öğrenim Ücreti: 166.000 TL
Burslu: 124.500 TL
Ön Kayıt Ödemesi: 10.000 TL