HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.
HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.

Mutfak

Uygulama seansları, gösterimler ve kuram derslerinden oluşan bu kapsamlı programda, rafine yemekler hazırlamak için gerekli becerilerde ustalık kazanırken, dünyanın en iyi mutfaklarında ve Michelin yıldızlı restoranlarında üst düzey görevlerde çalışmış ve klasik bir eğitim almış olan eğitmen şeflerimizin engin bilgilerinden yararlanacağınız bir programdır.

Her biri günde 6 saat, haftada 3 gün ve toplamda 180 saat olan Temel, Orta ve Üstün Mutfak seviyelerini tamamlayan öğrencilere “Diplôme de Cuisine” belgesi  verilir.

Temel Seviye Mutfak Sertifikası
  1. Temel mutfak hazırlıkları ve pişirme tekniklerini gerçekleştirebilme.
    • Bıçak becerileri
    • Temel klasik sebze kesimleri
    • Temel et suları (stok) ve balık
    • Basit soslar ve emülsiyonlar
    • Balık filetosu hazırlama becerileri
    • Temel et kesim becerileri
    • Basit hamurlar, örneğin; makarna hamuru, puf hamuru
    • Tabak sunumuna giriş
    • Restoranlar için temel tatlılar
    • Temel pişirme yöntemleri, örn. Ağır ateşte pişirme, tavada pişirme, fritözde pişirme, fırında kızartma, buğulama
  2. Temel Fransız mutfak terimleri
  3. Sağlık ve güvenlik kurallarına uyum
Orta Seviye Mutfak Sertifikası
  1. Öğrendikleri temel teknikleri uygulamaya geçirip, bunları Avrupa bölgelerine ait temel mutfaklarda ve mutfak tekniklerinde başarıyla sergileyebilme.
    • Belli bıçak becerilerinin geliştirilmesi
    • Canlı deniz kabuklularının hazırlanması
    • Saklama yöntemleri
    • Et ve balık kesimlerinin detaylandırılması
    • Klasik ve modern tabak sunum tekniklerinin harmanlanması
    • Tatlı ve tuzlu sıcak sufle
    • Sos bilgisinin geliştirilmesi
    • Pişirme yöntemlerinin yerel reçetelerin kullanımı ile pekiştirilmesi
  2. Fransız mutfak terimlerinin pekiştirilmesi
  3. Sağlık, güvenlik ve hijyen kurallarına uyum
Üstün Seviye Mutfak Sertifikası
  1. Geniş bir yelpazeye yayılan temel klasik ve modern mutfak tekniklerinin sergilenmesi.
    • Mutfak tekniklerinin geliştirilmesi
    • İleri seviye et ve balık kesim becerileri
    • Sebzeler ve garnitürler için temel hazırlık ve pişirme becerileri
    • “A la minute” pişirme teknikleri
    • Mevsim ve piyasanın mutfak üzerindeki etkileri
  2. Gıda güvenliği ve hijyen kurallarının yerine getirilmesi
  3. Malzemelerden farklı reçeteler yaratılması
  4. Yaratıcılığın ön plana çıkarılmasına teşvik etme
    • İleri seviye tabaklama ve sunum teknikleri
  5. Öğrencilerin öğrendikleri tekniklerle kendi yarattıkları menüleri uygulama restoranında misafirlere hazırlaması ve sunumu

Temel Seviye Mutfak
Programı

Orta Seviye Mutfak
Programı

Üstün Seviye Mutfak 
Programı

Diplôme de Cuisine
Eğitim Süresi
11 Hafta – 120 Saat
Eğitim Süresi
11 Hafta – 120 Saat
Eğitim Süresi
11 Hafta – 120 Saat
Eğitim Süresi
11 Hafta – 120 Saat

470.000 TL


*Burslu Ücret:
329.000 TL

420.000 TL


*Burslu Ücret:
315.000 TL

450.000 TL


*Burslu Ücret:
337.500 TL

1.200.000 TL


*Burslu Ücret:
900.000 TL

UZUN DÖNEM PROGRAMLAR / YENİ DÖNEM

Kış Dönemi: 16 Şubat 2026 (13 Şubat 2026 Oryantasyon & Hijyen Eğitimi)
Bahar Dönemi: 11 Mayıs 2026 (08 Mayıs 2026 Oryantasyon & Hijyen Eğitimi)

 

*Temel Seviye Eğitim başlangıç tarihleridir. 

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. No:33 Çekmeköy/İstanbul
Tel: +90 216 564 9398
E-Posta: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr
Copyright © Le Cordon Bleu, 2024
Bize Ulaşın
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.