Geçtiğimiz yüzyıl boyunca, Le Cordon Bleu, Paris’te küçük bir yemek okulundan geniş uluslararası ağa sahip mutfak sanatları akademisine dönüşmüştür. Le Cordon Bleu’nün ünü, gastronomi endüstrisinin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarına sürekli adapte ederek geliştirdiği eğitimleri ve konularına hakim, yetkin eğitmen şefleri sayesinde artmaya devam etmektedir.
Mutfak Sanatları ile ilgili kuramsal teknik dersler; mutfak donanımlı, ses ve görüntü altyapısı bulunan oditoryum düzeninde, öğrencilerin şefleri izlediği ve sınıf ortamında rahatça sorularını sorabilecekleri şekilde gerçekleştirilir.
Ardından öğrenciler 16 kişilik gruplarda yüksek teknolojik donanımlı uygulama mutfaklarına girerek öğrendikleri teknikleri eğitmen şeflerinin gözetiminde gerçekleştirirler....