Mutfak

Programı

Profesyonel Mutfak
Uygulama seansları, gösterimler ve kuram derslerinden oluşan bu kapsamlı programda, rafine yemekler hazırlamak için gerekli becerilerde ustalık kazanırken, dünyanın en iyi mutfaklarında ve Michelin yıldızlı restoranlarında üst düzey görevlerde çalışmış ve klasik bir eğitim almış olan eğitmen şeflerimizin engin bilgilerinden yararlanacağınız bir programdır.
Her biri günde 6 saat, haftada 3 gün ve toplamda 180 saat olan Temel, Orta ve Üstün Mutfak seviyelerini tamamlayan öğrencilere “Diplôme de Cuisine” belgesi verilir.
Temel Seviye Mutfak Sertifikası
- Temel mutfak hazırlıkları ve pişirme tekniklerini gerçekleştirebilme.
- Bıçak becerileri
- Temel klasik sebze kesimleri
- Temel et suları (stok) ve balık
- Basit soslar ve emülsiyonlar
- Balık filetosu hazırlama becerileri
- Temel et kesim becerileri
- Basit hamurlar, örneğin; makarna hamuru, puf hamuru
- Tabak sunumuna giriş
- Restoranlar için temel tatlılar
- Temel pişirme yöntemleri, örn. Ağır ateşte pişirme, tavada pişirme, fritözde pişirme, fırında kızartma, buğulama
- Temel Fransız mutfak terimleri
- Sağlık ve güvenlik kurallarına uyum
Orta Seviye Mutfak Sertifikası
- Öğrendikleri temel teknikleri uygulamaya geçirip, bunları Avrupa bölgelerine ait temel mutfaklarda ve mutfak tekniklerinde başarıyla sergileyebilme.
- Belli bıçak becerilerinin geliştirilmesi
- Canlı deniz kabuklularının hazırlanması
- Saklama yöntemleri
- Et ve balık kesimlerinin detaylandırılması
- Klasik ve modern tabak sunum tekniklerinin harmanlanması
- Tatlı ve tuzlu sıcak sufle
- Sos bilgisinin geliştirilmesi
- Pişirme yöntemlerinin yerel reçetelerin kullanımı ile pekiştirilmesi
- Fransız mutfak terimlerinin pekiştirilmesi
- Sağlık, güvenlik ve hijyen kurallarına uyum
Üstün Seviye Mutfak Sertifikası
- Geniş bir yelpazeye yayılan temel klasik ve modern mutfak tekniklerinin sergilenmesi.
- Mutfak tekniklerinin geliştirilmesi
- İleri seviye et ve balık kesim becerileri
- Sebzeler ve garnitürler için temel hazırlık ve pişirme becerileri
- "A la minute" pişirme teknikleri
- Mevsim ve piyasanın mutfak üzerindeki etkileri
- Gıda güvenliği ve hijyen kurallarının yerine getirilmesi
- Malzemelerden farklı reçeteler yaratılması
- Yaratıcılığın ön plana çıkarılmasına teşvik etme
- İleri seviye tabaklama ve sunum teknikleri
- Öğrencilerin öğrendikleri tekniklerle kendi yarattıkları menüleri uygulama restoranında misafirlere hazırlaması ve sunumu
Temel Seviye Mutfak Sertifikası |
Orta Seviye Mutfak Sertifikası |
Üstün Seviye Mutfak Sertifikası |
Diplôme de Cuisine |
---|---|---|---|
11 Hafta / 180 Saat | 11 Hafta / 180 Saat | 11 Hafta / 180 Saat | 33 Hafta |
Öğrenim Ücreti: 80.975 TL | Öğrenim Ücreti: 71.496 TL | Öğrenim Ücreti: 78.761 TL | Öğrenim Ücreti: 210.240 TL |
Öğrenim Ücreti*: 75.750 TL | Öğrenim Ücreti*: 66.900 TL | Öğrenim Ücreti*: 73.700 TL | Öğrenim Ücreti*: 196.650 TL |
Burslu: 32.000 TL | Burslu: 36.500 TL | Burslu: 38.000 TL | Burslu: 99.500 TL |
Burslu*: 29.950 TL | Burslu*: 34.200 TL | Burslu*: 35.600 TL | Burslu*: 93.100 TL |
* Bakanlık kararınca KDV oranı %1'e düşürülmüş eğitim ücretleri
UZUN DÖNEM PROGRAMLAR / YENİ DÖNEM |
24 Mayıs 2021 |