Le Cordon Bleu’nün mutfak sanatları eğitimindeki 130 yılı aşkın tecrübesi ve disiplinini, Türk mutfak teknikleri ve reçetelerine uyarlayarak oluşturulmuş, çok yönlü bir program.
Le Cordon Bleu Şefleri ve Misafir Şefler tarafından verilen; zengin ürün içeriği, köklü geçmişi, derin kültürü ve yüzyıllardır korunmuş reçetelere sahip Türk Mutfağı Programı İngilizce ve gösterim dersleri de Türkçeye çevrilecek şekilde çift dilde verilmektedir.
Uygulama seansları, gösterimler, kuram dersleri ve saha gezilerinden oluşan bu kapsamlı program 2 seviyeden oluşmaktadır.
1. Seviye: Klasik Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque” belgesi
2. Seviye: Bölgesel Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque Regionale” belgesi
Program, günde 6-9 saat; haftada 3-4 gün olmak üzere toplam 120 saattir.
Her iki programı da tamamlayan öğrencilere “Diplôme de Cuisine Turque” sertifikası verilmektedir.
Program İçeriği
Yoğunlaştırılmış Türk Mutfağı Programı | Eğitim Süresi | Yabancı Uyruklu Öğretim Ücreti 2026 |
Öğretim Ücreti 2026 |
Burslu 2026 |
---|---|---|---|---|
Klasik Türk Mutfağı Programı | 4 Hafta | 6,400 USD | 270.000 TL | 202.500 TL |
Bölgesel Türk Mutfağı Programı | 4 Hafta | 5,900 USD | 250.000 TL | 187.500 TL |
“Diplôme de Cuisine Turque” | 8 Hafta | 10,750 USD | 450.000 TL | 337.500 TL |
Türk Mutfağı Programı için %25 burs imkanı sağlanacaktır. Sınırlı sayıda verilecek burs, detaylı başvuru formunda yer alan motivasyon mektubunu 200 kelime olacak şekilde doldurmak ve burs komitesi ile görüşme üzerine verilecektir.
Türk Mutfağı Programına %25 burslu olarak kayıt yaptırmak için aşağıda yer alan detaylı başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.