HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.
HEMEN BAŞVUR
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.

Yoğunlaştırılmış
Türk Mutfağı Programı

Le Cordon Bleu’nün mutfak sanatları eğitimindeki 130 yılı aşkın tecrübesi ve disiplinini, Türk mutfak teknikleri ve reçetelerine uyarlayarak oluşturulmuş, çok yönlü bir program.

Le Cordon Bleu Şefleri ve Misafir Şefler tarafından verilen; zengin ürün içeriği, köklü geçmişi, derin kültürü ve yüzyıllardır korunmuş reçetelere sahip Türk Mutfağı Programı İngilizce ve gösterim dersleri de Türkçeye çevrilecek şekilde çift dilde verilmektedir.

Uygulama seansları, gösterimler, kuram dersleri ve saha gezilerinden oluşan bu kapsamlı program 2 seviyeden oluşmaktadır.

1. Seviye: Klasik Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque” belgesi
2. Seviye: Bölgesel Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque Regionale” belgesi

Program, günde 6-9 saat; haftada 3-4 gün olmak üzere toplam 120 saattir.

Her iki programı da tamamlayan öğrencilere “Diplôme de Cuisine Turque” sertifikası verilmektedir.

Program İçeriği

  • Türk mutfak mirasını kavramak,
  • Yerel Türk ürünlerini tanımak,
  • Bıçak becerileri, küp kesme, rendeleme, doğrama, püre yapma, doldurma gibi temel Türk Mutfağı hazırlık tekniklerini uygulamak
  • Terbiye etmek, meyane hazırlamak, püre ve fermentasyon teknikleri dahil olmak üzere çeşitli geleneksel çorba yapımı becerilerini geliştirmek
  • Geleneksel zeytinyağlılarda, güveçlerde, köfte ve kebaplarda sosta pişirme, kızartma, haşlama, soteleme, kuru pişirme, ızgara yapma gibi çeşitli pişirme stillerinin uygulanması,
  • Çeşitli meze, börek ve mantıların anlaşılması ve uygulanması,
  • Çeşitli sütlü ve şerbetli Türk tatlılarına giriş,
  • Türk Mutfağı terminolojisi oluşturmak,
  • Gıda güvenliği ve hijyen gerekliliklerine uymak,
  • Kişisel mutfak organizasyonu ve yönetim becerilerini geliştirmek.
Bilgi Formu

  Yoğunlaştırılmış Türk Mutfağı Programı Eğitim Süresi Yabancı Uyruklu Öğretim Ücreti
2026
Öğretim Ücreti
2026
Burslu
2026
Klasik Türk Mutfağı Programı 4 Hafta 6,400 USD 270.000 TL 202.500 TL
 Bölgesel Türk Mutfağı Programı 4 Hafta 5,900 USD 250.000 TL 187.500 TL
“Diplôme de Cuisine Turque” 8 Hafta 10,750 USD 450.000 TL 337.500 TL

Türk Mutfağı Programı için %25 burs imkanı sağlanacaktır. Sınırlı sayıda verilecek burs, detaylı başvuru formunda yer alan motivasyon mektubunu 200 kelime olacak şekilde doldurmak ve burs komitesi ile görüşme üzerine verilecektir. 

Türk Mutfağı Programına %25 burslu olarak kayıt yaptırmak için aşağıda yer alan detaylı başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. No:33 Çekmeköy/İstanbul
Tel: +90 216 564 9398
E-Posta: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr
Copyright © Le Cordon Bleu, 2024
Bize Ulaşın
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.