Mutfakta kendini geliştirmek ve güven kazanmak isteyen, zamanı kısıtlı olan, hafta sonunu değerlendirmek isteyen mutfak meraklıları için hazırlanmış bir program.
Le Cordon Bleu’nün deneyimli şefleriyle beraber 10 hafta Cumartesi günleri 6 saat boyunca mutfağa dair çeşitli teknikleri ve püf noktalarını öğreneceğiniz bir eğitim.
Le Cordon Bleu Master Şeflerinden öğreneceğiniz teknikler sayesinde sevdiklerinizi şaşırtacak lezzette yemekler yapacak, harika sofralar hazırlayacak, kendi evinizin şefi olacak hem bilgiye hem de pratiğe sahip olacaksınız.
Üstelik bu eğitimin sonunda “Le Cordon Bleu” sertifikası ile ayrılıyor olacaksınız.
Program İçeriği
1. Hafta - Tanışma, Temel Bıçak Kullanımı
2. Hafta - Temel Et Suyu, Soslar ve Çorbalar
3. Hafta - Kavurma, Izgara/Kömürleme ve Tencere Sosları
4. Hafta - Fırınlama ve Sous-Vide Pişirme
5. Hafta - Haşlama ve Güveç
6. Hafta - Çökertme ve Buharda Pişirme
7. Hafta - Pirinç, Tahıllar ve El Yapımı Makarna
8. Hafta - Hamur ve Tatlılar
9. Hafta - Sıcak, Soğuk ve Tatlı Yiyecekler
10. Hafta - Pazar Sepeti Menü Planlaması