Le Cordon Bleu

About Us

Over the last century Le Cordon Bleu has seen revolutionizing change as we have evolved from a Parisian cooking school to an international network of culinary arts and hospitality institutes. Our philosophy of achieving excellence through constant practice and refinement remains the same, even as we grow to meet the needs of the contemporary culinary and hospitality industries.

In less than one year, it is possible to obtain Le Grand Diplôme Le Cordon Bleu, which is recognized worldwide by culinary professionals; it is the international passport to a rewarding and fulfilling career. At Le Cordon Bleu, we recognize that our students need a superior, well rounded education in order to succeed in today’s competitive world and we provide them with the tools to excel in less time than most other educational institutes.

Le Cordon Bleu

Meet Our Chefs

Le Cordon Bleu Istanbul students are trained and taught by the internationally acclaimed Le Cordon Bleu Master Chefs who have worked in top-level positions in the world’s best cuisines and Michelin-starred restaurants with comprehensive programs of practice sessions, demonstrations, and theoretic courses, and benefit from the vast knowledge of these chefs.

The language of instruction of the programs, which has International Instructor Chefs in its staff, is English. At the end of these trainings realized with simultaneous interpreters; both in English and French terminology of the world of gastronomy, they now have the material and technical knowledge to write their own recipes.

Alumni

İşbirliğimiz

2012

Başlangıç

Le Cordon Bleu, Özyeğin Üniversitesi’nde mutfak sanatları ve pastacılık eğitimi vermeye başladı. Bu işbirliği, öğrencilere dünya standartlarında bir eğitim sunmayı amaçladı.

 

2015

İlk Mezunlar

İlk mezunlar, mutfak sanatları ve pastacılık alanında diploma almaya hak kazandı. Mezunlar, dünyanın dört bir yanındaki prestijli restoranlarda çalışmaya başladı.

2018

Yeni Programlar

Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu, gastronomi ve mutfak yönetimi gibi yeni programlar ekledi. Bu programlar, öğrencilere daha geniş kariyer seçenekleri sunmayı hedefledi.

2020

Uluslararası Başarılar

Öğrenciler ve mezunlar, uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı. Bu başarılar, Le Cordon Bleu’nun eğitim kalitesini ve prestijini pekiştirdi.

2023

10. Yıl Kutlaması

Le Cordon Bleu ve Özyeğin Üniversitesi, işbirliklerinin 10. yılını kutladı. Bu süre zarfında birçok öğrenci, dünya çapında başarılı kariyerlere imza attı.

2024

Yeni Eğitim Alanları

Le Cordon Bleu, Özyeğin Üniversitesi’nde yeni eğitim alanları ve mutfak laboratuvarları açtı. Bu modern tesisler, öğrencilere daha fazla pratik yapma ve inovatif yemek tekniklerini öğrenme fırsatı sundu.

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. No:33 Çekmeköy/İstanbul
Tel: +90 216 564 9398
E-Posta: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr
Copyright © Le Cordon Bleu, 2024