“Le Cordon Bleu” (Mavi Kurdele) isminin mutfak sanatları ile ilişkilendirilmesi ilk olarak 16. yüzyılda ortaya çıktı. Le Cordon Bleu ismi, Fransa Kralı III. Henri tarafından kurulmuş ve zaferlerini şatafatlı ziyafetlerle kutlayan Saint-Esprit Şövalyeleri’nin sembolünde bulunan mavi kurdele nedeniyle, 16. yüzyıldan itibaren mutfaktaki mükemmeliyetin simgesi oldu.

Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” Dergisi’nin yayımcısı, gazeteci Marthe Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kuruldu. Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü hızla yayıldı. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırdı. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu oldu.

Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim veriyor. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitim görmektedir. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarmaktadırlar.

Le Cordon Bleu – Özyeğin Üniversitesi İşbirliği

Le Cordon Bleu İstanbul 2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile işbirliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı.

Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu işbirliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken, 20’den fazla ülkede olduğu gibi, üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için, Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları da mevcut.

Şeflerimizle Tanışın!

Mutfak Şeflerimiz

  • Erich Ruppen
    Erich Ruppen YÖNETİCİ EĞİTMEN ŞEF

    İsviçre doğumlu Şef Erich Ruppen mutfak sanatları kariyerine 17 yaşında başlamış olup 1979 yılında eğitimini tamamlamış ve “Swiss Chef Diploma” almaya hak kazanmıştır. İsviçre’den Bermuda ve Güney Afrika’ya kadar uzanan bir coğrafyada birçok otel ve “fine dining” restoranlarda çalışmıştır. 1988’de Sun International Hotel Group’ta “Executive Sous Chef” görevine terfi ederek 8 adet yiyecek & içecek noktasından ve 175 personelden sorumlu olmuştur.

    1990 yılında Çırağan Sarayı Kempinski Otel’in açılışı için Türkiye’ye gelmiş ve 1992’de bu otelde, “Executive Chef” pozisyonuna yükselmiştir. Burada George Bush, Boris Yeltsin, Helmut Kohl, Turgut Özal gibi muhtelif Uluslararası ve Türk Siyasetçiler ile birlikte çeşitli ileri gelen bürokrat ve ünlülere hizmet vermiştir. Çırağan Sarayı’ndaki görevinden sonra 1995 yılında, Türkiye Bölgesi’nden sorumlu “Executive Chef” olarak Havalimanı Restoranları ve Havalimanı Catering markası olan Gate Gourmet/USAŞ’ta çalışmaya başlamıştır. Türkiye’deki 5 havalimanında yer alan 70 restoran, bar, kafeterya ve gıda satış noktalarından sorumlu olmuştur.

    2008’de dünyanın tanınmış ve en büyük havayolu yemek şirketlerinden biri olan LSG Sky Chefs’e Ürün Geliştirme ve Mutfak Mükemmellik Departmanı Direktörü olarak atanmıştır. 2015 yılında LSG Grubu’na Avrupa Mutfak Mükemmellik Direktörü olarak atanarak Almanya’ya taşınmıştır. 1996 yılından beri üyesi bulunduğu La Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nde “Conseiller Culinaire” görevinde olan Şef Erich Ruppen, 2017 yılında Le Cordon Bleu İstanbul ekibine Yönetici Eğitmen Şef olarak katılmıştır.

  • Arnaud Declercq
    Arnaud Declercq Eğitmen Şef

    Şef Arnaud Declercq   1990 yılında Lycee Hotelier De Marseille’den  CAP
    BEP ve  BTH sertifikalarını alarak mezun olmuştur. Kariyerine Güney Fransa
    bölgesindeki  iki Michelin yıldızlı restoranlar  Hiely-Lucullus  Avignon’da  ve yine  Aix En Provence’daki  Le Clos De La Violette’de başlamıştır. Askerlik görevini Ecole Superieure de Guerre Mavale’de tamamlamış ve Amiral D’oleon ve Duval’e yemek pişirmiştir. Kariyerine Paris’teki ünlü Guy Savoy grubunun restoran ve bistrolarında devam etmiştir. Sonraki yıllarda Şef  ülkesinden ayrılarak Suudi Arabistan’da  La Nuit D’or adlı klasik Fransız restoranının açılışında Sous Şef olarak görev almıştır. Declercq ayrıca İtalyan, Lübnan ve füzyon mutfağı restoranlarının konsept ve menülerini geliştirmiştir. 2009 yılında yine Leylat grubunun  catering & traiteur bölümüne Executive Şef olarak atanmış ve yaklaşık 1500 konuktan oluşan davetlerde Sudi Kraliyet ailesine, onların VIP konuklarına ve dünyanın farklı ülkelerinin Başkan ve Cumhurbaşkanlarına (Jimmy Carter, Bill Clinton, Tony Blair, Elmmut Kohl, Bush, Brunei Sultanı , Katar Emiri gibi) hizmet vermiştir.

    2013’de tekrar Fransa’ya dönerek Istre şehrinde kendi restoranını açmış ve 2015 yılında Le Cordon Bleu takımına katılmıştır.

    O tarihten bu yana ise, Şef Arnaud 25 yıllık deneyimini Le Cordon Bleu İstanbul da öğrencileri ile paylaşmaya devam etmektedir.

  • Frederıc Amırat
    Frederıc Amırat Eğitmen Şef

    Paris doğumlu Chef Frederic Amirat, 3 Michelin yıldızlı Arpege restoranında Chef Alain Passard ile birlikte çalıştıktan sonra, kariyerine Paris’de 1 Michelin yıldızlı Le Meurice restoranında ve ardından Hyatt Madeleine’de çalışarak devam etti.

    Kariyerinin ilerleyen döneminde Londra’ya yerleşerek The Ritz Otel’de çalışmaya başladı. Londra’da 4 yıl çalıştıktan sonra tekrar Güney Fransa’ya dönerek Le Castellet Hotel’e 2 Michelin yıldız kazandıran ekipte yer aldı. Chef Frederic, kariyeri boyunca Rusya, Suudi Arabistan gibi farklı ülkelerde de görev yapmıştır. 2016 yılında Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır.

  • Alican Saygı
    Alican Saygı Eğitmen Şef

    Şef Alican Saygı Lycée Saint-Benoit’da lise eğitimini tamamladıktan sonra Fransa’ya giderek Lyon’da Institut Paul Bocuse’da Aşçılık ve Restoran Yönetimi, Avignon şehrinde Ecole Hoteliere d’Avignon’da Otelcilik ve Restoran Yönetimi eğitimi almıştır.

    Kariyerine Lyon’da Le Sud’de (Paul Bocuse) başlayıp, Lyon’da bulunan iki Michelin yıldızlı Le Pavillon de la Rotonde’da devam etmiştir. 2009 yılında Paris’te bulunan Alain Ducasse’ın restoranı Le “58” Tour Eiffel’de “Chef de Partie” olarak çalıştıktan sonra bir Michelin yıldızlı Chateau de Bagnols’a geçmiştir.

    2012 yılında Tayvan’a taşınarak Taipei’de bulunan Longtable’da “Chef de Cuisine” olarak görev almıştır. Ardından Singapur’da bulunan iki Michelin yıldızlı ve The World’s 50 Best Restaurant listesinde 14.; Asia’s 50 Best Restaurant listesinde 2. sırada olan Restaurant André’de “Chef de Partie” olarak çalışmıştır.

    2014’te Türkiye’ye dönerek çeşitli prestijli restoranlarda “Chef de Cuisine” görevlerini üstlenmiş olan Saygı, 2017’de Le Cordon Bleu Chef testlerini başarı ile tamamlayarak Le Cordon Bleu Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır.

Pasta Şeflerimiz

  • Chrıstophe Bıdault
    Chrıstophe Bıdault Eğitmen Şef

    Şef Christophe Bidault, Fransa ve İngiltere’deki pek çok elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır.

    Şef Christophe, Londra’da Parfait Ltd şirketinde çalışmıştır ve burada Harrods ve Fortnum & Mason gibi elit mağazalara ürün tedarik etti. 1994 yılında Harrods’a geçerek, Hamur İşleri ve Viyana Çöreği (Viennoiserie) departmanlarında “Head Chef” (Aşçıbaşı) olarak görev yaptı.

    Daha sonra ünlü şef Philippe Dadée ile çalışmaya başlayan Şef Christophe, Londra’nın 5 yıldızlı otelleri için ekmek üretmeye ve tedarik etmeye başladı. Ardından Şef Bidault, Londra’nın ünlü otellerinden Ritz Hotel’e transfer oldu ve burada Yönetici Pasta Şefi (Executive Pastry Chef) olarak hizmet verdi.

    Şef Christophe, Le Cordon Bleu’de çalışırken, Meksika, Kore ve Londra’da çeşitli mutfak gösterilerinde bulundu. Şef Christophe, her ayrıntısı düşünülmüş şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı kuleleriyle ünlüdür.

  • Rıchard Vacher
    Rıchard Vacher Eğitmen Şef

    Nimes, Fransa doğumlu Şef Richard Vacher, 15 yaşındayken pastacılığa duyduğu tutku ile Paris’te bulunan ünlü Jean Ferrandi okuluna başladı ve 1982 yılında bu kurumdan pastacılık, şekerleme, çikolata ve dondurma uygulamalarında “Certificate of Competence Professional” sertifikasını aldı.

    Pastacılığa olan merakını, aldığı eğitimle pekiştiren Şef Richard, profesyonel anlamda kendini geliştirmek amacıyla Paris’ten ayrılarak, “Meilleur Ouvrier de France” ünvanının sahibi ünlü Şef Roger Verger ile çalışmak üzere Côte d’Azur’a yerleşti.

    1986 – 1990 yılları arasında Şef Roger önderliğinde bir çok uluslararası yarışmaya katılarak, önemli başarılar elde etti. 1991 yılında sous chef olarak “Palais Cannes” da ve 1991-1999 yılları arasında “Le Meridien Beach Plaza” da Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. 1993 yılında Basel, İsviçre’de düzenlenen pastacılık yarışmasında Dünya Şampiyonluğu’nu, 1995 yılında Paris’te düzenlenen 15. Fransa Pastacılık Kupası’nı kazandı. 1996 yılında dünyanın en prestijli yarışmalarından “Meilleur Ouvrier de France” yarışmasına katılan Şef Richard, final seçmelerine katılmaya hak kazandı.

    1999 yılında, Michelin Yıldız’lı Şef Joël Garault ile birlikte Monaco’daki Hotel Hermitage’da Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. 2000 – 2011 yıllarında arasında Monaco’da kendi şirketini  kuran Şef Richard, “Richard Creations” adlı iki mağaza açtı. Çeşitli catering firmaları ile yaptığı ortak girişimlerle, 2012 yılından itibaren; Monaco Prensi Albert’ın düğün pastası başta olma olmak üzere, Monaco ve St.Tropez bölgesindeki özel davetlere konsept ve artistik ürünlerle hizmet verdi. 2015 yılında, İstanbul Shangri-La Bosphorus Hotel’de Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. Şef Richard Vacher, Ağustos 2016’da teknik bilgi birikimini paylaşmak üzere Le Cordon Bleu ailesine katıldı.

Mezunlarımız

  • Le Cordon Bleu’nün dünyanın en köklü, prestijli ve en çok bilinen mutfak sanatları okulu olduğundan, çocukluk yıllarımdan beri burada eğitim görmek en büyük hayalimdi. 10 yıllık sektör tecrübesinden sonra, Le Cordon Bleu İstanbul’da aldığım zorlu ve benzersiz eğitim beni bilgi ve beceri ile donatarak, yeni iş fırsatlarının oluşmasına yardımcı oldu. İş hayatında diğer meslektaşlarımızdan farklı ve önde kılan şahane eğitimi için TEŞEKKÜRLER!

    Mehmet Fırat Doğan
    Mehmet Fırat Doğan Le Grand Diplôme Mezunu, Papillon Belvil Otel Executive Chef
  • “Le Cordon Bleu aşçılık mesleğine yeni başlayan adaylar için mükemmel bir seçenek olmasının yanı sıra profesyonel şefler için de bilgi ve tecrübelerini tazeleyebileceği bir imkan sunuyor. En basit ya da temel bilgi ve tekniklerden, üst düzey mutfak tecrübelerini edinebileceğiniz eğitimlere kadar, unutulmayacak ve tüm meslek hayatınızda size eşlik edecek deneyimlerle karşılaşıyorsunuz. Le Cordon Bleu mezunu olmak benim için gurur kaynağıdır.”

    Tolga Özkaya
    Tolga Özkaya Diplôme de Cuisine Mezunu, The Marmara Otelleri Executive Chef
  • Le Cordon Bleu'yü dünyanın en iyi aşçılık okulu olduğu için tercih ettim ve almış olduğum eğitimle okulun gerçekten bu unvana layık olduğunu anladım. Şüphesiz ki bu okulda verilen eğitim, kullanılan teknikler, eğitim kalitesi, eğitmen kadrosunun tecrübesi ve okulun 120 yılı aşkın eğitim tecrübesi ile her şey mükemmel. Le Cordon Bleu'nün ülkemizdeki ilk mezunlarından olmanın gururunu yaşıyorum. Bizlere bu gururu yaşama imkanı veren Özyeğin Üniversitesi'ne ve eğitmen kadrosuna sonsuz teşekkürler.

    Talip Yıldız
    Talip Yıldız Diplôme de Cuisine Mezunu, Kitchnette Chef de Cuisine
  • Alaylı bir şef olarak başladığım ve inanılmaz güzel anılar, deneyimler ve muhteşem teknikler öğrenerek profesyonel bir şef olarak bitirdiğim Le Cordon Bleu Mutfak ve Pastacılık eğitimi bana her şeyden önce özgüven verdi. Aldığım eğitim ve gördüğüm teknikleri geliştirerek Türk mutfağında kendi tarzımı buldum ve bu sayede kısa bir sürede çok büyük başarılar elde ettim. Bence Le Cordon Bleu mezunu olmak bir şefin başına gelebilecek en güzel şey. Çünkü özgeçmişime gururla yazabildiğim 120 yıllık bir marka değeri, aldığım muhteşem eğitim ve dünyanın en iyi okullarından birinin öğrencisi olmuş olmak  heyecan verici her zaman teşekkürler Le Cordon Bleu!

    Umut Karakuş
    Umut Karakuş Chef de Cuisine, Fairmont Quasar Istanbul
  • Benim hikayem 12 yıl öncesine dayanıyor. Uzun yıllar mimar olarak çalıştıktan sonra, bunun üstüne eklediğim yeni görevim olan ve kardeşlerimle birlikte yürüttüğümüz Art Café adlı pastanede yönetim tarafını üstlendim. Bir işin mutfağını en ince detayına kadar bilmezseniz o işi tam anlamıyla yürütemezsiniz. İşte bunu anladığım gün eğitim almaya karar verdim. Uzun süreli araştırmalarım sonucu, tüm dünyada geçerliliği olan Le Cordon Bleu’nün Özyeğin Üniversitesinin girişimleriyle, Türkiye’de şube açtığını duydum. Hemen başvurdum. Böyle bir fırsatın ayağıma kadar gelmesi benim için büyük şanstı. Okul, geniş alana yayılmış, kendine özgü kokusu olan ve sanki mıknatıs gibi insanı içine çeken bir yerdi. Eğitim ekibi, konusunda uzman çok tecrübeli profesyonel şeflerden oluşuyordu ve bize bilgilerini aktarmak için hazırlardı. Sahne arkasında da yönetiminden hizmetlisine özveriyle çalışan kocaman bir aile vardı. ‘Grand Diplome’ a hak kazanmak için 2 yılımı bu okulda geçirdim. Bana tahmin ettiğimin çok üzerinde bilgi ve tecrübe kattı. Konusunda deneyimli çok insan tanıdım. Benim gibi bu maceraya atılan birçok arkadaşımın başarılarına ortak oldum. Şimdi bende bu maceradan kazanımlarımı en iyi şekilde değerlendirip işimde çok daha iyi yerlere gelme hedefindeyim…

    Şeyda Tomruk
    Şeyda Tomruk Yönetici Şef, Art Café
  • Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum. 10 yıllık profesyonel iş hayatı yaşamamı bırakarak Le Cordon Bleu Istanbul Cuisine bölümünün tüm aşamalarını tamamladım. Amacımız Ege'nin Urla ilçesinde 'Chef Owner' olarak Butik Otel ve Şef Restoranı açmaktı. Eğitim esnasında gerek yöneticilerimiz gerekse şeflerimiz tecrübelerimizi pekiştirdi. Ticari geçmişe sahip bir aileden geldiğim için işin mutfağını öğrenmek çok önemli idi. Emeği geçen Defne Hanım'a ve değerli Şeflerimize teşekkür ederim. Şu anda Beliz'i Boutique Otel ve UrlaKöyce Şef Restoranı olarak İzmir Urla'da hizmet vermekteyiz.

    Hakkı Arıkan
    Hakkı Arıkan Restoran Şefi ve Sahibi, Köyce

Uluslararası Mezunlar

  • Le Cordon Bleu'den aldığım profesyonel eğitimin katkılarıyla dünyaca ünlü (Thomas Keller, Heston Blumenthal gibi) şefler ve ekipleriyle aynı mutfağı paylaştım, ödüllü restoranlarda görev aldım ve uluslararası platformda çok iyi bir kariyer sahibi olma şansına eriştim. Bence LCB'li olmak bir ayrıcalıktır. Teşekkürler LCB!

    Tamer Sezer
    Tamer Sezer Yönetici Şef
  • Sevdiklerime kendi dünyamdan yaptığım tatlı sunumlar Le Cordon Bleu London Pastacılık programından mezun olduktan sonra yılların güvenilir reçeteleri ve tüm terminolojik bilgileri bana ayrı bir güven verdi ve iş dünyasının kapılarının açılmasını sağladı. Le Cordon Bleu’ nün açtığı kapılardaki hayat tecrübeleri, 100 gramlık reçetelerden sonra 10 kilodan hazırlanan tatlılarda gizli... LCB, bir heves değil,   “Culinary” Dünyası’na gönül verenlerin adresi... Thanks To All Lovely Pastry Chefs... Ohh La La.

    Sinem Ekşioğlu
    Sinem Ekşioğlu Five O'Clock İşletmeci - Şef
  • Ben profesyonel mutfağa çok geç girdim. 30 yaşından sonra... O yaştan sonra profesyonel mutfakta bir kariyer inşa etmek çok zordur. Fakat Paris'te, Le Cordon Bleu'deki eğitimim bu konuda bana çok yardımcı oldu. Le Cordon Bleu'nun eğitim kalitesi hakkında konuşmaya gerek bile yok. Dünyaca kabul görmüş en önemli şeflerden eğitim aldım. Eğitim sonrasında ise Le Cordon Bleu ismi, o yaştan sonra profesyonel mutfak gibi zor bir alanda ve en üst düzeyde, sıfırdan bir kariyer inşa etmemde çok yardımcı oldu. Eğitimim sonrasında Michelin yıldızlı birçok şefle çalışma imkanı buldum. Bugün mutfağa girdiğimde bu tecrübeyle giriyorum. Le Cordon Bleu'nün Istanbul'da açılması şüphesiz sektöre yeni bir soluk getirdi. Mezunlarının mesleğe yaklaşımı ve ciddiyeti için tebrik ederim.

    Aylin Yazıcıoğlu
    Aylin Yazıcıoğlu Restoran Şefi, Nicole
  • Pastacılığa ilgim doğduğunda ve profesyonel pastacılık eğitimi almaya karar verdiğimde çok ufak bir araştırmadan sonra bu işin en iyi adresinin Le Cordon Bleu olduğunu zaten anlamıştım. Gerek geçmişi, gerek tecrübesi, gerekse aşık olduğum Paris’te olmasından ötürü karar vermekte pek gecikmedim. Eğitime başladığım ilk günden mezuniyet günüme kadar eğitmen şeflerimizin yardımseverliği, bilgi ve tecrübesi; kullanılan malzeme ve ekipmanlar; ders ve sosyal ortam doğru adreste olduğumu kanıtladı. İstanbul’da Le Cordon Bleu organizasyonunun bulunduğunu öğrendiğimde bu deneyimin artık ülkemde de yaşatılabileceği fikri beni çok mutlu etti. Mutfak kariyeri düşünen herkes için en azından bir workshop ile bile olsa Le Cordon Bleu deneyimini yaşamasını tavsiye ederim.

    Damla Şeftalicioğlu
    Damla Şeftalicioğlu Damy’s Kitchen
  • Paris'teki Le Cordon Bleu'den aldığım eğitim, aileden gelen geleneksel yapının üzerine güncel teknikleri, kremaları ve reçeteleri öğrenmemi sağladı. Böylelikle aileden gelen geleneksel pastacılıkla modern teknikleri bir arada kullanma fırsatım oldu. Üretim süreçlerini, profesyonel mutfak ortamını tecrübe etmem, modern teknikleri bilmem firmayı ileri taşımamı, sektörde öncü bir firma olmamızı sağladı.

    Nathali Stoyanof Suda
    Nathali Stoyanof Suda Beyaz Fırın Genel Müdürü ve 5. Nesil Temsilcisi
  • Le Cordon Bleu Londra hayatımı şekillendiren önemli bir değer. Okulum ve beraber çalıştığım eğitmen şefler bana teknik bilginin yanında, sanatsal bakış açısına ve geleceği görebilecek vizyona sahip olmanın da önemini gösterdiler. Diploma eğitimim sırasında ve sonrasında Londra ve Manchester'da pastane ve beş yıldızlı otel mutfaklarında farklı kademelerde çalıştım. Le Cordon Bleu’deki şeflerim Pascal Ciadella ve Christophe Bidault’tan da etkilenerek çikolata ve şeker üzerine uzmanlaşmayı tercih ettim. World Chocolate Masters, Doğu Avrupa’da 2011’de 3.lük ve “en iyi çikolata” ödüllerini kazandım. Farklı sektörler ve markalar için “Yenilebilir Sanat” (edible art) yaklaşımıyla, içine çikolata-şeker, teknoloji ve sanatı dahil ettiğim, çalışmalarıma devam ediyorum.

    Gamze Baş
    Gamze Baş
  • İspanya Le Cordon Bleu’de hem mutfak hem de pastacılık eğitimini aynı anda alarak “Grand Diplôme” sahibi oldum. Dünyaca kabul görmüş en önemli şeflerden eğitim aldım. Ailemin işinden dolayı zaten mutfakta olmayı çok seviyordum. Le Cordon Bleu ile mükemmel sonuç için uygulanacak teknikler, kullanılması gereken malzemeler ve ekipmanlar hakkında önemli bilgi sahibi oldum. Le Corodn Bleu’de gördüklerim, öğrendiklerim kariyer vizyonumun oluşmasını sağladı. Le Cordon Bleu kariyerime bir vizyon ve çevre sağladı diyebilirim.

    Ufuk Ügümü
    Ufuk Ügümü Yönetici Şef, Kruvasan ve Kruton

Sektörden

  • Bizler, Türkiye ve bölgedeki Swissôtel Hotels and Resorts ve aynı zamanda ana şirketimiz olan FRHI-Fairmont Raffles Hotels International olarak, Özyeğin Üniversitesi ile mutfak sanatları alanında dünya çapındaki en prestijli kurumlardan biri olan Le Cordon Bleu arasında gerçekleşen bu önemli işbirliği konusunda büyük bir heyecan duyuyoruz. Mutfak sanatları alanındaki bu köklü eğitim geleneğinin, gerek Türkiye’deki mutfak sanatları öğrencilerinin gerekse profesyonellerin kariyer yolculuğunda önemli etkiler yaratacağına inanıyoruz. Türkiye, zengin mutfağı ve mutfak kültürü ile gastronomik açıdan dünyanın en dikkat çekici coğrafyalarından birini teşkil etmektedir. Dünya çapında kabul görmüş böyle üstün kaliteli bir mutfaksanatları eğitiminin, yerel zenginliklere sunacağı güçlü katkı elbette ki gastronominin çok daha yaratıcı ve başarılı bir alan haline gelmesini sağlayacaktır. Bu da bizim gibi mutfak sanatlarında en yüksek kaliteyi hedefleyen pek çok kurum için son derece memnun edicidir. Gastronomide mükemmelliğin altını çizen, iddialı bir oteller grubu olarak, mutfak sanatlarını daha üst bir seviyeye taşıyacak her türlü gelişmeyi ve çalışmayı sonuna dek destekliyoruz.

    Gerhard Struger
    Gerhard Struger Genel Müdür
 Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı, The Bosphorus, Istanbul
  • Mutfağımızın parlak geleceğini sırtlayacak iyi birer aşçı olabilmek icin gereken şey, geleneklerimizi doğru tanımlayıp bunu dünya mutfakları ile harmanlayabilme becerisine sahip olmak. Bunu yapabilmenin en iyi yolu ise, doğru malzeme bilgisi ve teknik donanım. Le Cordon Bleu'nün tam da bu noktada ögrencilerine en temel ve sağlam bilgiyi vererek, öğrencilerine gelecegin iyi birer aşçısı olmaya doğru büyük bir adım attırdığını düşünüyorum. Her aşçının ufkunu geliştirebilmesi için dünyadaki mutfak akımlarını doğru takip edip öğrendikleri teknikleri çalıştıkları mutfak ne olursa olsun en iyi şekilde kullanabilmeleri gerekiyor. Bu yüzden köklü bir eğitim geçmişi olan Le Cordon Bleu'nün aşçı adaylarına sunulan en iyi fırsat olduğuna inanıyorum

    Maksut Aşkar
    Maksut Aşkar Restoran Şefi ve Sahibi, Neolokal