Çikolata ve Şekerleme
Programı
blank.png

Çikolata ve Şekerlemeye Giriş, Le Cordon Bleu’de Çikolata Uzmanından çikolata üzerine geniş yelpazede beceri elde etmek isteyenler için mükemmel bir yoğunlaştırılmış kurs. Temperleme sanatını keşfedin ve sektörde önemli bir yeri olan geleneksel ve modern teknikleri öğrenin.

Le Cordon Bleu’nün Uzman Şefleri önderliğinde size çikolatanın sırlarını, tariflerini ve tekniklerini öğretmek için tasarlanmış bu program 10 günlük 60 saati kapsıyor.

Yoğunlaştırılmış Çikolata ve Şekerleme Program İçeriği

  • Çikolata Hakkında
  • Çekirdekten Çikolataya
  • Çikolata Temperleme Teknikleri
  • Ön Kristalleştirme Yöntemleri
  • Kalıplanmış ve Elle Daldırılmış Çikolatalar
  • Kesilmiş Pralinler
  • Sıkılmış Pralinler
  • Renklendirilmiş Kakao Yağı ile Spreyleme
  • Doku ve Transfer Kağıdı Kullanımı
  • Ev Yapımı Nuga, Pralin, Marzipan ve Karamel
  • Pektinle Yapılmış Jöleler ve “Pate de Fruits” Meyveli Lokum
  • Ürün Raf Ömrü
  • Çikolata Ezmesi ve Reçeller
  • Temperleme Makineleriyle Çalışma

Çikolata ve Şekerleme Programı 2 modülden oluşmaktadır.

Modül 1  (5 Gün / 30 saat)

Başlama Tarihi: 16 Eylül 2019
Bitiş Tarihi: 20 Eylül 2019
Öğrenim Ücreti: 8.000 TL
Burslu: 4.500 TL