Aydın Demir
Eğitmen Şef

Mengen’de dört kuşaktır aşçılık yapan bir ailede dünyaya gelen Aydın Demir,  çocuk yaşta çırak olarak mutfağa adım attı. Club 29, Şamdan, Discorium, Piezza, Citron, La Fontaine gibi restoranlarda çalıştıktan sonra 1999’da Changa’nın şefliğini üstlendi ve onun yönetici şefliği döneminde Changa Restaurant, The World's 50 Best Restaurants 2002 “En İyi 39. Restoranı” ödülünü aldı.

Ritz Carlton Otel, Çırağan Kempinski Otel ve Kanyon Konyalı Restoranda baş aşçı olarak görev yapan Aydın Şef, Cumhurbaşkanlığı Mutfağı'nda da baş aşçılık görevini yerine getirdi. 2010 tarihinde Divan Taksim Oteline Yönetici şef posizyonu ile başlayan Aydın Demir, ardından Cluster Executive Chef olarak terfi aldı. 2012 yılında Fransa Lyon MichelinYıldızlı Şefler Birliği'nden davet alarak, 400 kişiye seçkin Türk mutfağını sundu ve “Lyon’daki Toques Blanches du Monde (Dünyanın Beyaz Külâhlıları) örgütünün “Yılın Şefi” unvanını kazandı. 2016 yılında Ortaköy Feriye Sarayı'nda Yönetici Şef olarak çalışan Aydın Demir, 2019'da buradan ayrıldıktan sonra çeşitli otel ve restoranlara danışmanlık verdi. Kariyeriyle eş zamanlı olarak çeşitli televizyon programları yaptı ve farklı üniversitelerde Eğitmen Şef olarak Türk Mutfağı derslerini verdi.

Babası İbrahim Demir’le Türk Mutfağı, ünlü İngiliz Şef Peter Gordon’la füzyon mutfağı, Fransız Şef Paul Pairet ile moleküler gastronomi ve Fabrice Canelle ile de minimalist mutfak alanlarında çalışan Aydın Şef tüm bunları kırk seneyi aşan kariyerinde sentezleyen Aydın Şef, 2024 Şubat ayında Le Cordon Bleu İstanbul ekibine katıldı.