İtalyan Şef Luca De Astis, Milano’da, Hospitality Management Institute Amerigo Vespucci’den 1995 yılında Mutfak Yönetimi, 1997 yılında da Otel Yönetimi diplomalarını almıştır.
2002 yılında İtalya’da ve Fransa’da çeşitli Michelin yıldızlı restoranlarda “Chef de Partie” pozisyonunda çalışarak başlayan Chef De Astis, daha sonra İspanya’ya yerleşerek Barselona’daki Michelin yıldızlı Restaurant Caelis’te “Sous Chef” olarak sorumluluk almıştır. Ardından L' Indret de Semon’da “Chef de Cuisine” pozisyonuyla devam etmiştir. Paco Perez danışmanlığında iki Michelin yıldızı olan fine dining Enoteca Restaurant ve Bites Lounge Restaurant’ın “Chef de Cuisine” olarak mutfak yönetimini üstlenen Şef Luca, aynı pozisyonda sahibi olduğu catering firmasıyla 2010 yılına kadar bu sektörde hizmet etmeye devam etmiştir.
2011 yılında İstanbul’a gelerek Four Seasons Hotels - The Bosphorus’ta “Executive Sous Chef” olarak çalışmış, 2014 yılında aynı grup içerisinde Four Seasons Hotel Prag’a “Executive Chef” pozisyonuna yükseltilmiştir.
Polonya’nın Ilawa şehrindeki Grand Hotel Tiffi’de “Executive Chef” olarak çalışmış, profesyonel yönetici becerileriyle müşteri memnuniyetini arttırarak kariyerine başarıyla devam etmiştir.
PDP (İnsan Geliştirme Planı), DLP (Dinamik Liderlik Programı) ve Four Seasons Yetenek Programı gibi eğitimleri başarıyla tamamlayan Şef Luca, 2020’de Le Cordon Bleu İstanbul ekibine eğitmen şef olarak katılmıştır.