Ekmekçiliğin tüm inceliklerini, reçete ve tekniklerini Le Cordon Bleu Master Şeflerinden öğreneceğiniz 10 günlük, 60 saatten oluşan bir eğitim programı.
- Ekmek yapımı ile ilgili mayalama yöntemleri ve üretim süreçleri gibi temel teoriler ve kavramlar
- Un teknolojisi, buğday ve maya gibi malzemelerin işlevlerinin tartışılması
- Pişirme süreçleri hakkında detaylı açıklamalar
- Geleneksel Fransız ekmekleri yapımı; Fougasse, Geleneksel Baget
- Klasik şekil verme teknikleri; Couronne, Bordelaise, Pain d’Aix vb.
- Rustik Fransız ekmek yapımı; çavdar ekmeği, ekşi mayalı ekmekler
- Uluslararası ekmek yapımı; Focaccia, Ciabatta, Scones, Grissini, Stollen, Pumpernikel vb.
- Viennoiserie; Brioche, Kugelhopf, Kruvasan, Danish, Donut
- Yerli ekmek yapımı; Pastane Pidesi, Lavaş, Tahıllı Poğaça, Tereyağlı Simit
- Glutensiz ve kepekli ekmek yapımı
- Uygulamalı sağlık ve güvenlik
*Eğitim süresince görülecek reçeteler 2li gruplar halinde yapılmaktadır.