Programı
Yoğunlaştırılmış Türk Mutfağı

Le Cordon Bleu’nün mutfak sanatları eğitimindeki 129 yılı aşkın tecrübesi ve disiplinini, Türk mutfak teknikleri ve reçetelerine uyarlayarak oluşturulmuş, çok yönlü bir program.

Le Cordon Bleu Şefleri ve Misafir Şefler tarafından verilen; zengin ürün içeriği, köklü geçmişi, derin kültürü ve yüzyıllardır korunmuş reçetelere sahip Türk Mutfağı Programı İngilizce ve gösterim dersleri de Türkçeye çevrilecek şekilde çift dilde verilmektedir.

Uygulama seansları, gösterimler, kuram dersleri ve saha gezilerinden oluşan bu kapsamlı program 2 seviyeden oluşmaktadır.

1. Seviye: Klasik Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque” belgesi
2. Seviye: Bölgesel Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque Regionale” belgesi

Her iki seviyeyi de başarıyla tamamlayan öğrencilere, her biri günde 6-9 saat, haftada 3-4 gün olmak üzere toplam 120 saat olmak üzere "Diplôme de Cuisine Turque" sertifikası verilmektedir.

Program İçeriği

  • Türk mutfak mirasını kavramak,
  • Yerel Türk ürünlerini tanımak,
  • Bıçak becerileri, küp kesme, rendeleme, doğrama, püre yapma, doldurma gibi temel Türk Mutfağı hazırlık tekniklerini uygulamak
  • Terbiye etmek, meyane hazırlamak, püre ve fermentasyon teknikleri dahil olmak üzere çeşitli geleneksel çorba yapımı becerilerini geliştirmek
  • Geleneksel zeytinyağlılarda, güveçlerde, köfte ve kebaplarda sosta pişirme, kızartma, haşlama, soteleme, kuru pişirme, ızgara yapma gibi çeşitli pişirme stillerinin uygulanması,
  • Çeşitli meze, börek ve mantıların anlaşılması ve uygulanması,
  • Çeşitli sütlü ve şerbetli Türk tatlılarına giriş,
  • Türk Mutfağı terminolojisi oluşturmak,
  • Gıda güvenliği ve hijyen gerekliliklerine uymak,
  • Kişisel mutfak organizasyonu ve yönetim becerilerini geliştirmek.

Le Cordon Bleu Yoğunlaştırılmış Türk Mutfağı Programı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. 

  Yoğunlaştırılmış Türk Mutfağı Programı  Eğitim Süresi Yabancı Uyruklu Öğretim Ücreti Öğretim Ücreti 

Burslu

Klasik Türk Mutfağı Programı  4 Hafta 6,250 USD 218.750 TL 165.000 TL
 Bölgesel Türk Mutfağı Programı  4 Hafta 5,750 USD 201.250 TL 150.000 TL

“Diplôme de Cuisine Turque”

8 Hafta 10,500 USD 367.500 TL 275.000 TL

Türk Mutfağı Programı için %25 burs imkanı sağlanacaktır. Sınırlı sayıda verilecek burs, detaylı başvuru formunda yer alan motivasyon mektubunu 200 kelime olacak şekilde doldurmak ve burs komitesi ile görüşme üzerine verilecektir. 

Türk Mutfağı Programına %25 burslu olarak kayıt yaptırmak için aşağıda yer alan detaylı başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Detaylı Başvuru Formu