Le Cordon Bleu’nün mutfak sanatları eğitimindeki 129 yılı aşkın tecrübesi ve disiplinini, Türk mutfak teknikleri ve reçetelerine uyarlayarak oluşturulmuş, çok yönlü bir program.
Le Cordon Bleu Şefleri ve Misafir Şefler tarafından verilen; zengin ürün içeriği, köklü geçmişi, derin kültürü ve yüzyıllardır korunmuş reçetelere sahip Türk Mutfağı Programı İngilizce ve gösterim dersleri de Türkçeye çevrilecek şekilde çift dilde verilmektedir.
Uygulama seansları, gösterimler, kuram dersleri ve saha gezilerinden oluşan bu kapsamlı program 2 seviyeden oluşmaktadır.
1. Seviye: Klasik Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque” belgesi
2. Seviye: Bölgesel Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque Regionale” belgesi
Her iki seviyeyi de başarıyla tamamlayan öğrencilere, her biri günde 6-9 saat, haftada 3-4 gün olmak üzere toplam 120 saat olmak üzere "Diplôme de Cuisine Turque" sertifikası verilmektedir.
Program İçeriği
- Türk mutfak mirasını kavramak,
- Yerel Türk ürünlerini tanımak,
- Bıçak becerileri, küp kesme, rendeleme, doğrama, püre yapma, doldurma gibi temel Türk Mutfağı hazırlık tekniklerini uygulamak
- Terbiye etmek, meyane hazırlamak, püre ve fermentasyon teknikleri dahil olmak üzere çeşitli geleneksel çorba yapımı becerilerini geliştirmek
- Geleneksel zeytinyağlılarda, güveçlerde, köfte ve kebaplarda sosta pişirme, kızartma, haşlama, soteleme, kuru pişirme, ızgara yapma gibi çeşitli pişirme stillerinin uygulanması,
- Çeşitli meze, börek ve mantıların anlaşılması ve uygulanması,
- Çeşitli sütlü ve şerbetli Türk tatlılarına giriş,
- Türk Mutfağı terminolojisi oluşturmak,
- Gıda güvenliği ve hijyen gerekliliklerine uymak,
- Kişisel mutfak organizasyonu ve yönetim becerilerini geliştirmek.