Programı
Türk Mutfağı

Le Cordon Bleu’nün mutfak sanatları eğitimindeki 125 yılı aşkın tecrübesi ve disiplinini, Türk mutfak teknikleri ve reçetelerine uyarlayarak oluşturulmuş, çok yönlü bir program.

Le Cordon Bleu Şefleri ve Misafir Şefler tarafından verilen; zengin ürün içeriği, köklü geçmişi, derin kültürü ve yüzyıllardır korunmuş reçetelere sahip Türk Mutfağı Programı İngilizce ve gösterim dersleri de Türkçeye çevrilecek şekilde çift dilde verilmektedir.

Uygulama seansları, gösterimler, kuram dersleri ve saha gezilerinden oluşan bu kapsamlı program 2 seviyeden oluşmaktadır.

1. Seviye: Klasik Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque” belgesi
2. Seviye: Bölgesel Türk Mutfağı Programı (120 saat) “Certificat de Cuisine Turque Regionale” belgesi

Her biri günde 6 saat, haftada 2 gün ve toplamda 120 saat olan her 2 seviyeyi başarı ile tamamlayan öğrencilere “Diplôme de Cuisine Turque” belgesi verilir.

Program İçeriği

  • Türk mutfak mirasını kavramak,
  • Yerel Türk ürünlerini tanımak,
  • Bıçak becerileri, küp kesme, rendeleme, doğrama, püre yapma, doldurma gibi temel Türk Mutfağı hazırlık tekniklerini uygulamak
  • Terbiye etmek, meyane hazırlamak, püre ve fermentasyon teknikleri dahil olmak üzere çeşitli geleneksel çorba yapımı becerilerini geliştirmek
  • Geleneksel zeytinyağlılarda, güveçlerde, köfte ve kebaplarda sosta pişirme, kızartma, haşlama, soteleme, kuru pişirme, ızgara yapma gibi çeşitli pişirme stillerinin uygulanması,
  • Çeşitli meze, börek ve mantıların anlaşılması ve uygulanması,
  • Çeşitli sütlü ve şerbetli Türk tatlılarına giriş,
  • Türk Mutfağı terminolojisi oluşturmak,
  • Gıda güvenliği ve hijyen gerekliliklerine uymak,
  • Kişisel mutfak organizasyonu ve yönetim becerilerini geliştirmek.

Le Cordon Bleu Türk Mutfağı Programı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. 

TÜRK MUTFAĞI PROGRAMI 

Klasik Türk Mutfağı Programı başlangıç tarihi: Yaz Dönemi eğitim açılacaktır, tam tarih ilan edilecek. 

Türk Mutfağı Programı  Eğitim Süresi Yabancı Uyruklu Öğretim Ücreti Öğretim Ücreti 

Burslu

Klasik Türk Mutfağı Programı  11 Hafta 5,250 USD 94.500 TL 70.000 TL
 Bölgesel Türk Mutfağı Programı  11 Hafta 4,750 USD 85.500 TL 64.000 TL

“Diplôme de Cuisine Turque”

22 Hafta 9,500 USD 171.000 TL 127.500 TL

Türk Mutfağı Programı için %25 burs imkanı sağlanacaktır. Sınırlı sayıda verilecek burs, detaylı başvuru formunda yer alan motivasyon mektubunu 200 kelime olacak şekilde doldurmak ve burs komitesi ile görüşme üzerine verilecektir. 

8 Şubat’ta başlayacak Türk Mutfağı Programına %25 burslu olarak kayıt yaptırmak için aşağıda yer alan detaylı başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Detaylı Başvuru Formu