Şef Sezai Ömer Erdoğan aşçılık mesleğine on altı yaşında aşçılık mesleğine başlamıştır. Kariyeri boyunca, İngiltere'de North East Surrey College of Technology'de ve İsviçre'de School Glion'da Otelcilik ve Turizm Yönetimi eğitimlerine katılmış ve Fransa'da Reims Management School'dan İşletmecilik Sertifikası kazanmıştır. Eğitimleri yanı sıra, meslek hayatı boyunce Roger Verge, Paul Bocuse, Gerard Boyer ve Alain Ducasse gibi Michelin Yıldızlı ünlü şefler ile çalışma imkanına sahip olmuştur.
Amreika Birleşik Devletlerinde, The Plaza Hotel New York, The Peninsula Hotel Los Angeles, Four Seasons Hotel 5th Avenue Manhattan ve Japonya’da The Okura gibi dünyaca ünlü otellerde çalışarak uluslararası deneyimler kazanmıştır. Bu deneyimler, mutfak becerilerini geliştirmesine ve repertuvarını genişletmesine olanak tanımıştır.
Sezai Şef, 1990 tarihinde çalışmaya başladığı Çırağan Palace Hotel Kempinski’de, 2013-2024 yılları arasında “Executive Chef” olarak görev yapmıştır. Çırağan Palace Hotel'deki görevinin yanı sıra, çeşitli televizyon programlarında mutfak yeteneklerini sergileme şansına da sahip olmuş, bu da yetenekli ve yenilikçi bir şef olarak tanınmasını sağlamıştır.
Mesleğine yaratıcılıkla yaklaşmayı, liderlik göstermeyi ve mükemmeliyeti hedeflemeyi prensip edinmiş olan Şef Sezai Ömer Erdoğan, 2024 Temmuz ayında Le Cordon Bleu İstanbul’a Eğitmen Şef olarak katılmıştır.