İsviçre doğumlu Şef Erich Ruppen mutfak sanatları kariyerine 17 yaşında başlamış olup 1979 yılında eğitimini tamamlamış ve “Swiss Chef Diploma” almaya hak kazanmıştır. İsviçre’den Bermuda ve Güney Afrika’ya kadar uzanan bir coğrafyada birçok otel ve “fine dining” restoranlarda çalışmıştır. 1988’de Sun International Hotel Group’ta “Executive Sous Chef” görevine terfi ederek 8 adet yiyecek & içecek noktasından ve 175 personelden sorumlu olmuştur.
1990 yılında Çırağan Sarayı Kempinski Otel’in açılışı için Türkiye’ye gelmiş ve 1992’de bu otelde, “Executive Chef” pozisyonuna yükselmiştir. Burada George Bush, Boris Yeltsin, Helmut Kohl, Turgut Özal gibi muhtelif Uluslararası ve Türk Siyasetçiler ile birlikte çeşitli ileri gelen bürokrat ve ünlülere hizmet vermiştir. Çırağan Sarayı’ndaki görevinden sonra 1995 yılında, Türkiye Bölgesi’nden sorumlu “Executive Chef” olarak Havalimanı Restoranları ve Havalimanı Catering markası olan Gate Gourmet/USAŞ’ta çalışmaya başlamıştır. Türkiye’deki 5 havalimanında yer alan 70 restoran, bar, kafeterya ve gıda satış noktalarından sorumlu olmuştur.
2008’de dünyanın tanınmış ve en büyük havayolu yemek şirketlerinden biri olan LSG Sky Chefs’e Ürün Geliştirme ve Mutfak Mükemmellik Departmanı Direktörü olarak atanmıştır. 2015 yılında LSG Grubu’na Avrupa Mutfak Mükemmellik Direktörü olarak atanarak Almanya’ya taşınmıştır. 1996 yılından beri üyesi bulunduğu La Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nde “Conseiller Culinaire” görevinde olan Şef Erich Ruppen, 2017 yılında Le Cordon Bleu İstanbul ekibine Yönetici Eğitmen Şef olarak katılmıştır.