Fransa’nın bahçesi Tours şehrinde büyükbabası tarafından 4 yaşında pastacılığa teşvik edilen Şef Paul pastacılık kariyerine çok ünlü ve köklü bir kurum olan Compagnons du Devoir’da çıraklık eğitimi alarak adım atmıştır. Şef Paul 30 yıllık pastacılık kariyerine, Varşova’daki Bristol Hotel’de dahil olmak üzere dünya çapında tanınmış olan 5 yıldızlı oteller, butik pastaneler ve catering alanlarında çalışarak devam etmiştir. Oslo’da bulunan Michelin yıldızlı Bagatelle’de Eyviynd Hellström ile birlikte çalışmıştır. Şef, Paris’te kahvaltı ve butik pastacılık üzerine hizmet verdiği işletmesini kurmuş ve 8 yıl devam ettirmiştir. Kariyeri boyunca İngiltere, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Polonya, Ürdün, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’de bulunmuş ve görev almıştır.
Bergen’de gerçekleştirilen uluslararası klasik müzik festivalinde Norveç Kralı 5. Olav için tatlılar servis etmiş ve bir hediye sunmuştur. Polonya’ya resmi ziyarette bulunan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’a da tatlılar hazırlamıştır.
2009’da Türkiye’ye yerleşmeye karar veren Şef Paul, Hyatt Hotel grubunda ve Baylan Pastanesi’nde çalışmış ve Ankara’da Luppa Pastanesi’nin açılışını yapmıştır. Aralarında Hacı Bozan Oğulları, Karafırın ve Kempinski Bodrum’un da bulunduğu birçok firmaya danışmanlık hizmeti vermiştir. Kasım 2018’de Le Cordon Bleu Istanbul’a eğitmen şef olarak katılmıştır.