Ekler Yapımı Atölyesi

Geleneksel olarak çikolatalı pasta kreması ile doldurulmuş ve çikolata veya karamelli fondan ile ile süslenmiş şu pastalarından yapılan ekler, günümüzde çok çeşitli lezzetler ile sunulabilir.

1850 yılına kadar “Pain de la Duchesse” olarak bilinen en popüler ekler çikolata ile tatlandırılır, ancak atölye çalışmaları sırasında da antepfıstıklı ve çilekli eklerlerin nasıl yapılacağını öğreneceksiniz.

Gelin ve Le Cordon Bleu Master Şeflerimiz ile bir pasta dersine katılın ve en iyi “Eklerleri” yapmak için mükemmel bir şekilde hazırlanmış keyifli ortamımıza katılın.

Atölye çalışması sırasında pasta şeflerimiz, farklı aromalı eklerler hazırlarken size rehberlik edecektir.

Bu dersi tamamladıktan sonra, öğrenci aşağıdaki teknikleri öğrenecektir:

  • Şu hamuru hazırlama
  • Pastacı kremaları
  • Fondan ile süsleme
  • Bitmiş ürünlerin birleştirilmesi

Dersin içeriği:

  •  Modern dokunuşlu çikolatalı ekler
  •  Antep fıstıklı ekler
  •  Çilekli ekler
  •  Paris-Brest ekler

Notlar:       

18 yaş sınırı vardır.

Ulaşım için lütfen ilgili linkten bilgi alınız. https://www.ozyegin.edu.tr/tr/iletisim/servis-saatleri

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurmanız gerekmektedir.